Diverse media publiceerden op 24 augustus berichten over een man die verdacht wordt van kindermisbruik. De man bood zich als oppas aan op Marktplaats. 

Marktplaats vindt het afschuwelijk dat kinderen en gezinnen het slachtoffer zijn geworden van misbruik en leeft mee met de families. We vinden dit tragisch en verwerpelijk en wensen de betrokken families alle sterkte. 

Op verzoek van politie en het Openbaar Ministerie heeft Marktplaats direct en uitgebreid haar medewerking verleend aan het onderzoek naar de verdachte. Marktplaats doet op verzoek van het Openbaar Ministerie geen inhoudelijke mededelingen over deze zaak.

Marktplaats hecht er groot belang aan dat gebruikers zich veilig en vertrouwd voelen op het handelsplatform. Misbruik past daar vanzelfsprekend niet bij en gaat in tegen de regels van Marktplaats en de samenleving. 

Marktplaats werkt doorlopend samen met politie, justitie, toezichthouders, belangenverenigingen en onze gebruikers om verdachte advertenties te weren en ongewenst gedrag tegen te gaan. 

Mensen die het vermoeden hebben dat de betreffende verdachte ook bij hen heeft opgepast of op een andere manier met hen in contact is geweest, worden door de politie opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.