Automotive

13 miljoen auto’s op Marktplaats in 13 jaar

By 11 juli 2012januari 30th, 2015No Comments

Ruim 13 jaar na de oprichting van Marktplaats bereikt de site de mijlpaal van 13 miljoen auto-advertenties. De 13 miljoenste auto-advertentie is een Peugeot 807 en is geplaatst door Ingrid Odijk uit Cothen. Remco Armee, Director Marktplaats Automotive, zet de autoverkoopster namens Marktplaats daarom in het zonnetje. Zij ontvangt een jaar lang gratis autowassen.

“Ik ben enorm verrast met dit moment. Ik wilde gewoon graag mijn auto zelf verkopen en omdat ik Marktplaats al een aantal jaar gebruik weet ik hoe dat werkt”, verteld Ingrid Odijk over haar advertentie. “En de wasbeurten kan ik goed gebruiken als ik een andere auto heb gekocht.”

Hele Nederlandse wagenpark te koop

Marktplaats Auto’s heeft, met ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand, de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “In de eerste jaren zagen we dat voornamelijk consumenten onderling handelden. Maar door het enorme bereik met ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand, en de continue verbetering van de site zijn we inmiddels ook een serieus verkoopkanaal voor autodealers en leasemaatschappijen,” licht Remco Armee, Director Marktplaats Automotive, de ontwikkeling toe.

Sinds de oprichting van Marktplaats is er veel veranderd binnen de groep Auto’s. Zo voegt de handelssite al jaren gratis informatie toe aan de auto-advertenties, zoals onderhoudshistorie, NAP-check en welke garanties er gelden. Maar ook helpt de site kopers en verkopers bijvoorbeeld met online tips en een checklist.