Wat is Marktplaats?

Marktplaats, opgericht in 1999, was in Nederland één van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven. Op Marktplaats kopen en verkopen mensen op een vertrouwde, makkelijke en slimme manier. Met voor ieder wat wils. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse items, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Maandelijks verbinden wij miljoenen kopers en verkopers aan elkaar. Op deze manier gaan spullen niet alleen langer mee, maar beleven ook meer mensen er meer plezier van. Zo dragen bezoekers van Marktplaats samen bij aan een betere wereld.

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats in 2021 nog steeds de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders in tweedehands en nieuwe items. En samen maken we een groot verschil; met iedere deal via Marktplaats, klein of groot, bij elkaar opgeteld, zorgen we samen per jaar voor ongeveer 600 miljoen tot 1 miljard minder kilo’s CO2-uitstoot (0,6-1,0 Megaton). Dit staat gelijk aan bijvoorbeeld de jaarlijkse CO2-emissiereductie van 200 grote landwindmolens of de CO2-uitstoot van zo’n van 40.000 huishoudens in een jaar. Een jaar tweedehands handel levert 1,5% van CO2-doelstellingen klimaatakkoord. De onderneming maakt sinds juli 2021 onderdeel uit van Adevinta. Marktplaats is gevestigd in Amsterdam.

Hoe werkt Marktplaats?

Marktplaats is een advertentiesite die kopers en verkopers samenbrengt. Marktplaats kenmerkt zich vooral door het laagdrempelige karakter. De website is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten verkopen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een emailadres en een paar minuten tijd. Momenteel hebben gebruikers keuze uit 36 verschillende productgroepen en ruim 1800 rubrieken om hun advertentie in te plaatsen; van Antiek en Kunst tot Zakelijke goederen. Kenmerkend voor Marktplaats als advertentiesite is dat het contact tussen gebruikers, inclusief een mogelijke transactie (koop/verkoop) en de afhandeling ervan, buiten de site om plaats vinden. Marktplaats ziet het als haar missie om kopers en verkopers samen te brengen en hen zo goed mogelijk te adviseren over prettig en veilig handelen.

Verkopers kunnen hun advertenties overzichtelijk en eenvoudig beheren via ‘Mijn Marktplaats’. In één oogopslag kan een verkoper hier onder meer per advertentie zien wat het hoogste bod is en hoe vaak de advertentie bekeken is.

Maar de adverteerder kan hier ook terecht om een advertentie probleemloos te wijzigen, bijvoorbeeld als het product verkocht is. Verder kan een verkoper vanuit ‘Mijn Marktplaats’ een keuze maken uit vier verschillende manieren om een advertenties extra op te laten vallen indien gewenst; de advertentie opnieuw bovenaan de rubriek plaatsen, de advertentie drie dagen op de homepage plaatsen, de advertentie drie dagen op de groepspagina plaatsen of de advertentie plaatsen als Topadvertentie.

Op Marktplaats is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er drie nieuwe advertenties bij. Een paar voorbeelden van opmerkelijke advertenties die op Marktplaats hebben gestaan zijn: een eiland in de Vinkeveense plassen, een privé vliegtuig, een super-de-luxe jacht, een helikopter, een huis met mergelgroeve, de proclamatie van Peter R. de Vries, een replica van de trouwjurk van Maxima, de Hummer van Ratelband en een Rolls Royce-camper van Elvis Presley.

Directie en management

Annemarie Buitelaar

Chief Executive Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2009

Annemarie-Buitelaar

Als CEO van Marktplaats en 2dehands.be is Annemarie Buitelaar verantwoordelijk voor alle activiteiten van de Adevinta classifieds platforms in de Benelux. In haar rol richt zij zich op het verder verbeteren van het succes van de ruim 11 miljoen maandelijkse gebruikers van de handelsplatforms. Belangrijke speerpunten hierbij zijn, trust en safety, duurzaamheid en inclusiviteit. Annemarie’s loopbaan startte in de telecomsector bij KPN waar zij onder meer leiding gaf aan SIMYO in België. In 2009 maakte zij de overstap naar de online classifieds wereld.

Gregory Kukolj

Chief Marketing Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2020

Gregory Kukolj geeft leiding aan alle marketingactiviteiten van Marktplaats. Hij is verantwoordelijk voor het voortbouwen op het sterke Marktplaats merk, en helpt gebruikers de voordelen te begrijpen van Marktplaats’ authentieke benadering van online handel. Greg heeft meer dan 20 jaar marketing- en managementervaring. Hij werkte bij Sony, Heineken en meest recent als Global Precision Marketing Director bij Booking.com. Greg woont in Haarlem met zijn familie en heeft een Master diploma van de Bordeaux Business School.

Martijn van Geelen

Director Commercial Business
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2016

Martijn van Geelen

Martijn van Geelen is Director Commercial Business binnen Marktplaats en nu ruim vijf jaar werkzaam binnen de organisatie. In zijn rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking met adverteerders en professionele verkopers op de populaire online handelplaats. Martijn heeft ruim twintig jaar directie-ervaring bij diverse technologiebedrijven, waaronder CLIQ Digital, GrumblMedia en Blinck. Meest recentelijk werkte hij als Managing Director bij Wingman Mobile.

Mark Clifford

Chief Technology & Product Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2020

Mark Clifford heeft een grote passie voor het bouwen van digitale platforms en marktplaatsen. Als Chief Technology & Product Officer binnen Marktplaats en 2dehands.be zit hij dus goed op zijn plek. Mark heeft ruim twintig jaar ervaring in het ontwikkelen en uitrollen van innovatieve technologische en organisatorische veranderingen. Dit deed hij eerder voor bedrijven als Booking.com, Bridgewater Associates en J.P. Morgan. Hij haalde zijn Bachelor of Arts, Economics en Gratuated with Honors aan de University of New York.

Tobias Klatt

Chief Financial Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2019

Tobias Klatt is nu bijna twee jaar financieel directeur van Marktplaats en 2dehands.be. Eerder werkte hij ruim vier jaar als Head of Finance and Analytics voor eBay. Tobias heeft ruim tien jaar financiële ervaring en werkte naast eBay in diverse financiële functies voor surplex GmbH, de University of Jena en Axel Springer SE. Hij genoot zijn opleiding aan de Georg-August-Universität Göttingen in Duitsland.

Informatie op/over Marktplaats

Gebruikers kunnen op Marktplaats onder meer terecht voor meer informatie over het vinden, kopen en verkopen van producten. Via Help en Contact kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen of contact met ons opnemen. U kunt via het contactformulier vragen stellen aan Marktplaats, uw ideeën met ons delen of een fout of storing op de site melden. Via de pagina Mededelingen houden we u bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Marktplaats.

Contact opnemen.

Voor persvragen neem je contact op met:

PR-bureau Bijl PR