Wat is Marktplaats?

Marktplaats, opgericht in 1999, was in Nederland één van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven. Op Marktplaats kopen en verkopen mensen op een vertrouwde, makkelijke en slimme manier. Met voor ieder wat wils. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse items, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Maandelijks verbinden wij miljoenen kopers en verkopers aan elkaar. Op deze manier gaan spullen niet alleen langer mee, maar beleven ook meer mensen er meer plezier van. Zo dragen bezoekers van Marktplaats samen bij aan een betere wereld.

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats nog steeds de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders in tweedehands en nieuwe items. En samen maken we een groot verschil; met iedere deal via Marktplaats, klein of groot. In 2022 hebben we met z’n allen voor 451.000 ton CO2 equivalent-reductie bijgedragen*. Gewoon door spullen een nieuw leven te geven. De onderneming maakt sinds juli 2021 onderdeel uit van Adevinta. Marktplaats is gevestigd in Amsterdam.

Hoe werkt Marktplaats?

Marktplaats is een advertentiesite die kopers en verkopers samenbrengt. Marktplaats kenmerkt zich vooral door het laagdrempelige karakter. De website is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten verkopen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een emailadres en een paar minuten tijd. Momenteel hebben gebruikers keuze uit 36 verschillende productgroepen en ruim 1800 rubrieken om hun advertentie in te plaatsen; van Antiek en Kunst tot Zakelijke goederen. Kenmerkend voor Marktplaats als advertentiesite is dat het contact tussen gebruikers, inclusief een mogelijke transactie (koop/verkoop) en de afhandeling ervan, buiten de site om plaats vinden. Marktplaats ziet het als haar missie om kopers en verkopers samen te brengen en hen zo goed mogelijk te adviseren over prettig en veilig handelen.

Verkopers kunnen hun advertenties overzichtelijk en eenvoudig beheren via ‘Mijn Marktplaats’. In één oogopslag kan een verkoper hier onder meer per advertentie zien wat het hoogste bod is en hoe vaak de advertentie bekeken is.

Maar de adverteerder kan hier ook terecht om een advertentie probleemloos te wijzigen, bijvoorbeeld als het product verkocht is. Verder kan een verkoper vanuit ‘Mijn Marktplaats’ een keuze maken uit vier verschillende manieren om een advertenties extra op te laten vallen indien gewenst; de advertentie opnieuw bovenaan de rubriek plaatsen, de advertentie drie dagen op de homepage plaatsen, de advertentie drie dagen op de groepspagina plaatsen of de advertentie plaatsen als Topadvertentie.

Op Marktplaats is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er drie nieuwe advertenties bij. Een paar voorbeelden van opmerkelijke advertenties die op Marktplaats hebben gestaan zijn: een eiland in de Vinkeveense plassen, een privé vliegtuig, een super-de-luxe jacht, een helikopter, een huis met mergelgroeve, de proclamatie van Peter R. de Vries, een replica van de trouwjurk van Maxima, de Hummer van Ratelband en een Rolls Royce-camper van Elvis Presley.

Directie en management

Florence Schmit

General Manager
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: februari 2024

Als General Manager van Adevinta Benelux is Florence Schmit verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan Markplaats en 2dehands.be / 2ememain.be, de grootste online handelplatforms in Nederland en België.  Zij richt zich op het voortzetten van groei en versteviging van de marktpositie van beide platforms binnen de circulaire economie. Belangrijke speerpunten hierbij zijn, trust en safety, duurzaamheid en inclusiviteit. Schmit heeft meer dan twee decennia aan leiderschapservaring binnen media en e-commerce. Ze bekleedde verschillende commerciële- en marketingfuncties op directieniveau bij HelloFresh, Albelli en DPG. Voor haar overstap naar Adevinta was ze General Manager bij Greetz.

Martijn van Geelen

Director Commercial Business
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2016

Martijn van Geelen

Martijn van Geelen is Director Commercial Business binnen Marktplaats en nu ruim vijf jaar werkzaam binnen de organisatie. In zijn rol is hij onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking met adverteerders en professionele verkopers op de populaire online handelplaats. Martijn heeft ruim twintig jaar directie-ervaring bij diverse technologiebedrijven, waaronder CLIQ Digital, GrumblMedia en Blinck. Meest recentelijk werkte hij als Managing Director bij Wingman Mobile.

Loren Monteiro

Chief Product Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2022

Loren Monteiro

Loren Monteiro is Chief Product Officer van Marktplaats en 2dehands.be en leidt alle productactiviteiten in het bedrijf. Dit doet ze door te focussen op product, data, UX en klantervaring. Zo is ze verantwoordelijk voor het creëren van een product gedreven cultuur, effectieve productstrategieën met focus op de gebruikerservaring, bedrijfsontwikkeling en het bouwen van een schaalbare organisatie. In ruim veertien jaar heeft ze voor verschillende sectoren gewerkt, van micro-mobiliteit tot financiële en retailbedrijven zoals Tembici, Youse, OLX en Farfetch.

Ronald van Rijn

Chief Technical Officer
Marktplaats en 2dehands/2ememain.be

In dienst sinds: 2021

Ronald van Rijn werkt sinds oktober 2021 als Chief Technical Officer bij Marktplaats. Eerder werkte hij al bij Marktplaats, van 2014 tot 2018. Van 2020 tot 2021 werkte hij bij Adevinta.
Met ruim twintig jaar technologie ervaring is de huidige CTO van Marktplaats verantwoordelijk voor het technische team: van de onderliggende infrastructuur tot aan web en app development. Met zijn team houdt hij het platform in de lucht en breidt hij het constant uit met nieuwe functionaliteiten. Van Rijn werkte eerder ook nog voor ING, KLM en Nike.

Informatie op/over Marktplaats

Gebruikers kunnen op Marktplaats onder meer terecht voor meer informatie over het vinden, kopen en verkopen van producten. Via Help en Contact kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen of contact met ons opnemen. U kunt via het contactformulier vragen stellen aan Marktplaats, uw ideeën met ons delen of een fout of storing op de site melden. Via de pagina Mededelingen houden we u bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Marktplaats.

Contact opnemen.

Voor persvragen neem je contact op met:

TEAM LEWIS