2017Technologie

Baarle-Nassau is Marktplaats Handelshoofdstad 2017

By 7 december 2017oktober 26th, 2020No Comments

Gemeente Baarle-Nassau is uitgeroepen tot de handelshoofdstad van Nederland. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Maar liefst 41% van de Baarle-Nassau’ers handelden in de afgelopen elf maanden via Marktplaats. Daarmee zijn zij op het platform de actiefste handelaren van de provincie én van Nederland. Ze nemen de landelijke titel over van Groningen. Het is echter wel de derde keer dat een jaar lang de titel handelshoofdstad 2017 van Noord-Brabant dragen. In 2015 handelde 29% van de inwoners, in 2016 38%.

Het is het elfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij de handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar hoeveel accounts er in iedere gemeente de afgelopen elf maanden actief zijn geweest, ten opzichte van het aantal inwoners.

De meest aangeboden producten in de Noord-Brabantse handelshoofdstad waren schoenen, vijvers & toebehoren en auto’s.

Top 3 handelshoofdsteden Noord-Brabant

  1. Baarle-Nassau (41%)
  2. Breda (34%)
  3. ‘s-Hertogenbosch (34%)

Landelijke handelshoofdstad en handelsprovincie 2017

Baarle-Nassau (Noord-Brabant) is ook uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland. Landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners (41%) actief op Marktplaats. Ook bekijkt Marktplaats in welke provincie het meest wordt gehandeld. De provincie Noord-Brabant staat in de landelijke ranglijst op de tiende plaats. In Flevoland wordt het meeste gehandeld, gevolgd door Zeeland op de tweede en Drenthe op de derde plek.

Trouwjurk
Het duo Thijs en Joep, op YouTube beter bekend als de Bucket Boys, trokken eropuit om de meest opvallende Marktplaatshandelaar van Baarle-Nassau te vinden. Bekijk het filmpje om te ontdekken wie dat is. Ook gingen de Youtubers op bezoek bij Ingrid uit Den Bosch die haar niet gedragen trouwjurk op Marktplaats heeft gezet.

 

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.