Automotive

Jaaroverzicht Marktplaats Auto’s: Nederland schakelt over naar automaat

By 29 december 2011januari 30th, 2015No Comments

De automaat is bezig met een opmerkelijke opmars. Nog meer dan in 2010 registreerde Marktplaats Auto’s afgelopen jaar dat geïnteresseerden in auto’s vaker zoeken op ‘automaat’ dan op ‘handgeschakeld’. In 2011 werden pagina’s met het zoekwoord ‘automaat’ bijna 4,5 miljoen keer bekeken, terwijl ‘handgeschakeld’ niet verder komt dan 3,2 miljoen keer. Ook werd ruim 20% meer op ‘garantie’ gezocht en stegen nieuwere auto’s en auto’s met minder kilometers op de teller in populariteit. Het meest gezochte merk is BMW, meest gezochte model is de Volkswagen Golf en zwart is nog steeds de meest geliefde kleur.

De opmars van de automaat komt volgens Remco Armee, hoofd Automotive van Marktplaats.nl, niet uit de lucht vallen: “Internationaal is de automaat al een tijd populairder dan handgeschakeld. Zo heeft in de Verenigde Staten 90% van de autobezitters een automaat. Inmiddels is ongeveer 20% van het aantal aangeboden auto’s op Marktplaats een automaat. Het gaat dan om zo’n 30.000 auto’s.”

Op zoek naar zekerheid

Opvallende andere trend: Nederlanders zoeken aanmerkelijk vaker op ‘garantie’. In 2011 steeg het aantal keer dat werd gezocht op ‘garantie’ met maar liefst 20,6% tot ruim 620.000 ten opzichte van 2010. Daarnaast daalde de populariteit van oude auto’s en werd in 2011 juist aanzienlijk meer gezocht naar auto’s uit een recenter bouwjaar (2004-2006 en 2007–heden). Ook auto’s met minder kilometers op de teller (50.000 –100.000 km) scoorden opvallend veel meer zoekopdrachten.

Meest populair

Meest populair waren dit jaar, op basis van zoekopties binnen Marktplaats Auto’s:

Model

  1. Volkswagen Golf
  2. Bmw 3-serie
  3. Bmw 5-serie

 

Kleuren

  1. Zwart
  2. Zilver/ grijs
  3. Blauw

 

Carrosserie

  1. Stationwagon
  2. Sedan (2/4-deurs)
  3. Hatchback (3-5) deurs

 

Over Marktplaats Auto’s
Met ruim 1 miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats dé autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Marktplaats voegt aan de advertenties gratis extra informatie toe over de auto’s, samen met de online tips en checklist om de aan- of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken, is Marktplaats dé plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.