Consumenten

Kerstcadeaus vallen regelmatig niet in de smaak

By 5 januari 2011januari 29th, 2015No Comments

Nederlanders zijn vaak niet te spreken over hun kerstcadeaus. Dat blijkt uit onderzoek van Marktplaats onder ruim 900 gebruikers. Zo geeft tweederde van de ondervraagden aan regelmatig kerstgeschenken te ontvangen waar ze niet blij mee zijn. Online doorverkopen op Marktplaats is voor 20% dé oplossing. Verder valt op dat 30% van de ondervraagden geen kerstpakket ontving van hun werkgever. 15% Van de respondenten was ronduit teleurgesteld in de inhoud van hun kerstpakket en geeft aan een groot deel van het pakket niet te gebruiken of zegt dat het niet bij hem past.

 

De ongewenste cadeaus die niet worden doorverkocht, worden in 30% van de gevallen weggegeven aan vrienden, familie of collega’s. Ruim 20% van de kerstcadeaus wordt bewaard, omdat ze mogelijk ooit toch nog van pas komen. Meer dan 25% van de respondenten heeft wel al overwogen om cadeaus door te verkopen via Marktplaats, maar heeft dat nog niet gedaan.

 

De cadeaus die worden doorverkocht zijn hoofdzakelijk nieuwe artikelen die nog in de originele verpakking zitten, zoals speelgoed, kleding en sieraden.

 

Van wie zijn ongewenste kerstcadeaus afkomstig?

  1. Werkgever
  2. Partner
  3. Familie

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.