ConsumentenTechnologie

Marktplaats en Microsoft organiseren ontwerpwedstrijd voor nieuwe zoekfunctie

By 11 november 2010januari 29th, 2015No Comments

Marktplaats en Microsoft organiseren samen een wedstrijd waarbij internetbureaus wordt gevraagd een nieuwe, innovatieve zoek- en vindfunctie voor Marktplaats te ontwerpen, op basis van HTML5. Het doel van deze wedstrijd is om te onderzoeken hoe de specifieke functionaliteit van HTML5 kan bijdragen aan een betere functie voor het zoeken en het presenteren van de resultaten van een zoekopdracht, zodat de Marktplaatsgebruiker op een andere manier het product of de dienst kan vinden. Marktplaats en Microsoft zijn geïnteresseerd in hoe ontwikkelaars en gebruikers hiermee omgaan.

 

€20.000 voor realisatie

Geïnteresseerde bureaus kunnen zich voor deelname inschrijven op innovatiewedstrijd.marktplaats.nl. Op deze site kunnen zij ook terecht voor gedetailleerde informatie en een volledig overzicht van voorwaarden over de wedstrijd. De deelnemer moet zelf het gepresenteerde idee kunnen realiseren. De winnaar krijgt een bedrag van € 20.000 om het idee vervolgens te realiseren. Daarnaast is de winnaar direct verantwoordelijk voor de volledige oplevering van het volledig uitgewerkte idee. De oplossing zal via een aparte site beschikbaar worden gemaakt, maar wordt wel gekoppeld aan de Marktplaatsdatabase om gebruikers direct toegang te geven tot de actuele advertenties.

 

Leendert Bottelberghs, Hoofd Innovatie & Mobiel bij Marktplaats: “Achter de schermen zijn we bij Marktplaats voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening voor de gebruikers. De komende jaren zullen we doorgaan met innovatie van onze site, en zal dit geleidelijk ook steeds meer zichtbaar worden voor onze bezoekers. Met deze wedstrijd willen we internetbureaus met een innovatieve blik mee laten denken over hoe Marktplaats er in de toekomst uit kan gaan zien, op een simpele, effectieve en vernieuwende manier.”

 

“Microsoft heeft met de ontwikkeling van Internet Explorer 9 sterk geïnvesteerd in compatibility met HTML5. ” zegt Bram Veenhof, Web Platform Architect van Microsoft. “Met deze wedstrijd willen we samen met Marktplaats op zoek naar welke ervaringen mogelijk zijn met HTML5 voor grote sites”.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.