ConsumentenTechnologie

Marktplaats introduceert mobiel verkopen

By 23 december 2011januari 30th, 2015No Comments

Marktplaats introduceert als eerste en grootste handelssite van Nederland sinds begin deze week de mogelijkheid om met de mobiele telefoon advertenties te plaatsen. Met de nieuwste versie van de apps voor zowel iphone als android is het voor het eerst mogelijk om via mobiele telefoons producten te koop aan te bieden via Marktplaats. Het eerste artikel dat te koop is aangeboden is een kinderwagen, die binnen twee dagen is verkocht. Inmiddels staat de teller al op ruim vijfduizend ‘mobiele’ advertenties. Daarmee lijkt mobiel verkopen succesvol zijn weg te vinden naar de consument.

Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats, is blij met de introductie: “In alles wat we doen staat relevantie voor onze gebruikers centraal. Marktplaats staat voor makkelijk en succesvol kopen en verkopen. Het is dan ook goed te zien dat deze nieuwe mogelijkheid duidelijk voorziet in de behoefte van de consument. Of je nu op straat of op zolder, in de schuur of garage staat; voortaan kunnen gebruikers direct foto’s maken van het artikel dat ze willen verkopen, uploaden en met de mobiel op Marktplaats zetten.”

Inmiddels loopt al ruim 7 procent van het verkeer van Marktplaats via de mobiele applicaties en de mobiele website. Maandelijks handelen meer dan zes miljoen Nederlanders via Marktplaats, waarvan ruim 1.2 miljoen via de mobiele telefoon.

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.