AutomotiveConsumentenZakelijk

Mercedes-Benz integreert occasionlabel voor gebruikte bestelwagens op Marktplaats

By 5 februari 2015februari 13th, 2015No Comments

Vanaf vandaag biedt Mercedes-Benz Nederland gebruikte bestelwagens met een speciaal kwaliteitskeurmerk aan op Marktplaats. Het programma ’Used 1’ is het kwaliteitslabel van Mercedes-Benz bestelwagens en biedt gebruikte bestelwagens aan met de zekerheden van een nieuw voertuig. Het programma bevat onder andere een check op 110 punten en tenminste twaalf maanden garantie. In een speciale omgeving binnen Marktplaats Auto’s worden in de look and feel van het automerk alle beschikbare bestelwagens gepresenteerd, met daarbij alle informatie over het ‘Used 1’- occasionlabel. Ruim twee jaar geleden is Marktplaats gestart met het integreren van garantielabels voor occasions. Het handelsplatform biedt importeurs en dealers hiermee de mogelijkheid zich beter te onderscheiden van het particuliere aanbod.

 “De keuze voor Marktplaats als partner in het verkopen van gebruikte bestelagens is een logische”, volgens Dirk-Jan Boland, Productmanager Used 1 bij Mercedes-Benz Nederland. “Marktplaats scoort significant beter bij de zoektocht naar gebruikte (bestel)wagens. In deze tijd zijn kopers op zoek naar zekerheid. Enerzijds bij de aanschaf van het gebruikte voertuig via een betrouwbare partner, anderzijds tijdens de looptijd van de wagen. De integratie van ons occasionlabel op Marktplaats biedt beide: de zekerheid van Marktplaats als bewezen betrouwbare partner en ons Mercedes-Benz dealernetwerk als betrouwbare servicepartner.”

Hamish Stone, directeur Automotive van Marktplaats: “Met de komst van het garantieprogramma ‘Used 1’ van Mercedes-Benz bestelwagens bieden we nu ook de zakelijke markt de voordelen van een occasionlabel. Eerder integreerden we met succes occasionlabels gericht op personenwagens op Marktplaats, met stijgingen van de bekendheid van de occasionlabels tot 11%. De consument ziet deze content echt als toegevoegde waarde omdat de importeur hiermee precies op het juiste moment in het zoekproces  relevante informatie biedt.”

Mercedes-Benz Used 1

Used 1 is het officiële kwaliteitslabel van Mercedes-Benz voor betrouwbare gebruikte bestelwagens. De voertuigen die het Used 1 label mogen voeren, voldoen aan diverse zekerheden, zoals tenminste twaalf maanden garantie, zijn de wagens maximaal vijf jaar oud met een kilometerstand van maximaal 180.000 kilometer, goedkeuring op 110 punten en voorzien van APK en Nationale Auto Pas. Met een servicenetwerk van zeventig vestigingen biedt Mercedes-Benz een landelijk netwerk, met een 100% focus op bestelwagens. Mercedes-Benz biedt met MobiloVan een gratis mobiliteitsgarantie met onder andere pechhulp in heel Europa tot een voertuigleeftijd van dertig jaar. Bovendien is een aantal Mercedes-Benz werkplaatsen extra ruim geopend, zodat het voertuig maximaal in bedrijf kan zijn voor zijn eigenaar.

Over Marktplaats Auto’s

Met 1 miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats dé autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Per dag worden er zo’n 6.000 advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst. Met online tips en een checklist om de aan- of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken, is Marktplaats de plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie.

Over Marktplaats Zakelijk

Marktplaats genereert met 6,5 miljoen unieke koopgerichte bezoekers per maand een enorme hoeveelheid intentiedata waarmee Marktplaats Zakelijk het Nederlandse bedrijfsleven, van groot tot klein, adviseert over het opzetten van de meest effectieve online campagnes. www.Marktplaatszakelijk.nl

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.