Consumenten

Nieuwe zoek-en-vind-functie op Marktplaats

By 19 april 2011januari 29th, 2015No Comments

Marktplaats lanceert vandaag een nieuwe manier van zoeken binnen haar advertentie-aanbod. Het ontwerp van de speciale zoekpagina is van Wonders Interactive, de winnaar van de HTML 5-innovatiewedstrijd die Marktplaats samen met Microsoft in november 2010 heeft uitgeschreven. De testomgeving is gedurende drie maanden beschikbaar voor Marktplaats-gebruikers, die hiermee een voorproefje krijgen van hoe het zoeken en vinden er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Het doel van de innovatiewedstrijd was te onderzoeken hoe de specifieke functionaliteit van HTML 5 kan bijdragen aan een betere ervaring voor het zoeken en het presenteren van de resultaten van een zoekopdracht, zodat de Marktplaats-gebruiker op een andere manier het product of de dienst kan vinden.

Verfijnd zoeken

Met de tijdelijke pagina kunnen zoekresultaten op een verfijnde manier worden gefilterd. Ook is het mogelijk om advertenties snel en simpel naar de persoonlijke favorieten te verplaatsen. Leendert Bottelberghs, Hoofd Innovatie & Mobiel bij Marktplaats: “Achter de schermen zijn we bij Marktplaats voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening voor de gebruikers. Het winnende ontwerp van Wonders Interactive combineert eenvoud met effectiviteit. We zijn benieuwd naar de ervaringen en feedback van onze gebruikers, zodat wij onze dienstverlening de komende jaren kunnen blijven verbeteren.”

Moderne browser nodig

Om gebruik te maken van de testpagina, dienen geïnteresseerden te beschikken over een moderne browser die HTML 5 ondersteunt, zoals Internet Explorer 9, Google chrome (versie 10 of hoger), Firefox (versie 3.6 of hoger), Safari (versie 4 of hoger) of Opera (versie 10 of hoger). Het resultaat is beschikbaar op http://innovatiewedstrijd.marktplaats.nl.

 

Alleen front-end webtechnologieën

Bij de uitwerking van het idee mocht door Wonders Interactive en de overige deelnemers uitsluitend gebruik gemaakt worden van front-end webtechnologieën zoals: HTML5, CSS, Javascript en AJAX. Deze technologieën zullen in de toekomst steeds meer bijdragen aan rijkere gebruikerservaring en meer geavanceerde functionaliteit in de browser.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.