2016Consumenten

Pokémon Go zorgt voor ruim 12.000 zoekopdrachten per dag op Marktplaats

By 14 juli 2016oktober 26th, 2020No Comments

De Pokémon Go-hype zorgt deze week voor een verdubbeling in vraag naar Pokémon spullen op Marktplaats. Lag het aantal unieke zoekopdrachten begin deze maand nog op gemiddeld 5800, de afgelopen dagen steeg dit aantal naar ruim 12.000 per dag.

Naast de toename in de vraag naar Pokémon, stijgt ook het aanbod. Deze week nam dit aantal toe naar bijna 700 nieuwe advertenties per dag versus 300 advertenties begin deze maand. Vooral de (oude) Pokémon kaarten, Nintendo Game Boy- en DS games zijn populair. Daarnaast doen ook de Pokémon poppetjes, knuffels en DVD’s het goed. De duurste advertentie op dit moment is een aantal oude Pokémon kaarten die de deur uitgaat voor 5000 euro.

Pokémon Go Tour
Marktplaatsaanbieders spelen creatief in op de Pokémon Go-gekte. Met de 
‘No Pokémon Go deursticker’ probeert een adverteerder uit Harderwijk NEE-stickers te verkopen aan bedrijven, winkel- en huiseigenaren die overlast ondervinden van de Pokémon Go-spelers. In een oude Volvo V40 worden er speciale Pokémon Go Tours geregeld en is er een adverteerder uit Swalmen die voor vijf euro per 100 gram ‘Pokémon Go lokvoer’ verkoopt.

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.