2018Consumenten

Prijsinformatie maakt plaatsen advertentie makkelijker

By 11 april 2018oktober 26th, 2020No Comments

Eenvoudige mogelijkheid om eigen product te vergelijken met vraagprijs van soortgelijke advertenties

Vandaag introduceert Marktplaats Prijsinformatie, een nieuwe service die het voor verkopers makkelijker maakt een vraagprijs van hun advertentie te bepalen. Bij het plaatsen van een advertentie ziet een verkoper direct informatie over de vraagprijs van andere adverteerders die op dit moment soortgelijke producten aanbieden op Marktplaats. Prijsinformatie is automatisch zichtbaar bij het plaatsen van een nieuwe advertentie in het grootste deel van de productgroepen. Dagelijks verschijnen meer dan 350 duizend nieuwe advertenties op Marktplaats.

Continu zoeken naar verbetering
CEO Marktplaats Olivier van Duijn: “We willen het handelen op Marktplaats makkelijker en sneller maken en zoeken daarom continu naar technische innovaties. Eerdere voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Voor jou feed en de introductie van Betaalverzoeken. In gesprek met verkopers gaven zij aan dat zij bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, ter oriëntatie vaak eerst op zoek gaan naar het concurrerend aanbod. Om deze extra stap te voorkomen, toont Marktplaats nu direct de gemiddelde prijsklasse op de plaatsingspagina van de advertentie.”

Dezelfde zoekmachine als kopers
Prijsinformatie werkt op vergelijkbare manier als een handmatige zoekopdracht. De titel die een verkoper heeft ingevuld op de plaatsingspagina, wordt direct ingevuld in de zoekmachine van Marktplaats. Het totale aanbod van advertenties met soortgelijke producten wordt vervolgens in drie vraagprijsklassen ingedeeld, de midden vraagprijsklasse is direct zichtbaar. Door op de link onder de midden vraagprijsklasse te klikken, kan de verkoper ook de lage en hoge prijsklasse bekijken. Daarbij is ook een aantal advertenties van soortgelijke producten te zien.

Vergelijking van soortgelijke producten
De prijsinformatie is automatisch zichtbaar bij het plaatsen van een nieuwe advertentie in het grootste deel van de productgroepen. Het overzicht van de vraagprijsklassen is gebaseerd op actieve advertenties met soortgelijke producten. Wanneer niet automatisch bepaald kan worden of het gaat om soortgelijke producten en variatie in producteigenschappen van grote invloed kan zijn op de prijs, toont Marktplaats geen prijsinformatie. Dit is het geval bij de volgende productgroepen: Dieren, Tickets en Kaartjes, Huizen en Kamers, Vakantie, Vacatures, Caravans, Contact & Berichten, Auto’s, Motoren, Diensten en Vakmensen.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.