ConsumentenDiensten en vakmensen

Btw-verlaging zorgt voor bijna 20% extra verbouwingen

By 5 april 2011januari 29th, 2015No Comments

De tijdelijke btw-verlaging op het verbouwen en renoveren van een huis slaat aan. Dat blijkt uit onderzoek van Marktplaats onder bezoekers van de groep Diensten en Vakmensen. Bijna 20% van de ondervraagden geeft aan dat de reductie van het btw-tarief aanleiding is om daadwerkelijk te starten met een verbouwing in of om het huis.

Het btw-tarief op arbeidsloon werd vorig najaar verlaagd van 19% naar 6%. Het gaat om een tijdelijke maatregel die nog loopt tot 1 juli van dit jaar. Op deze manier wil minister De Jager (Financiën) de bouw- en woningmarkt stimuleren. Met succes, de maatregel trekt bijna een vijfde van de klussende Nederlanders over de streep juist nu te gaan verbouwen; nog eens 16% van de ondervraagden geeft aan als gevolg van de regeling na te denken over het eerder uitvoeren van eventuele bouwplannen.

 

Uitbesteden

Van de Nederlanders die aangeven te gaan verbouwen besteedt meer dan de helft (52%) een deel of de gehele klus uit aan een professionele aannemer of vakman. Die wordt in de helft van de gevallen gevonden via vrienden en kennissen. 17% vindt die vakman via Marktplaats. Een kwart is van plan de bouwwerkzaamheden zelf uit te voeren.

 

Top 3 meest geplande (ver)bouwklussen

 

  1. Keuken
  2. Badkamer
  3. Algehele renovatie (schilderwerk/onderhoud)

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.