Technologie

Crisis-Sint gaat voor tweedehands

By 30 november 2012januari 30th, 2015No Comments

Het geven van tweedehands cadeaus stijgt in populariteit. In 64% van de gevallen stopt men wel eens een tweedehands cadeau in de zak van Sinterklaas. Dit blijkt uit onderzoek van Marktplaats onder ruim 500 bezoekers van de online handelssite. 43% Van de consumenten overweegt dit jaar vaker dan voorheen een tweedehands cadeau aan te schaffen, voornamelijk om geld te besparen (69%). Onder de respondenten die aangeven minder geld uit te geven dan voorgaande jaren, zegt 72% dat de crisis effect heeft gehad op de hoogte van het beschikbare cadeaubudget.

Bijna de helft van de ondervraagden ziet het krijgen van tweedehands cadeaus als een voordelige manier om toch duurdere producten te kunnen krijgen. 14% Vindt het een prettige gedachte dat het hergebruiken van cadeaus goed is voor het milieu. Eén op de tien geeft aan het krijgen van een gebruikt cadeau niet leuk te vinden.

Verlanglijstjes

Lego, Duplo en Playmobil zijn net als voorgaande jaren het populairst. Naar dit speelgoed wordt, samen met de skelter, op Marktplaats het meest gezocht. Playstation 3 en Barbie zijn ook gewild en stijgen in de top 25 van meest gebruikte zoektermen in de maand november. Op de verlanglijstjes van volwassenen staan – op basis van zoekgedrag- veelal Apple gadgets als de iPad of iPhone. Ook op de boeken uit de‘ 50 tinten’ trilogie wordt veel gezocht. Binnen de categorie Sieraden en Tassen zijn armbanden van Noosa of Buddha to Buddha of een tas van Cowboysbag populair.

Marktplaats is onder 86% van de ondervraagden de plek om tweedehands cadeaus te kopen, in mindere mate de kringloopwinkel (8,5%) of andere online handelssites (1,0%).

Over Marktplaats

Marktplaats is al jaren een van de populairste sites van Nederland. Maandelijks ontvangt Marktplaats 6.5 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden ruim 300.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod: van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en diensten. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.