Zakelijk

Delftse student wint ondernemersprijs van Marktplaats

By 10 april 2014januari 30th, 2015No Comments

De Delftse student Matthijs de Vaan (23) heeft vandaag van Marktplaats de speciale Admarkt Topaward 2014 in de categorie Jonge Ondernemer gekregen voor zijn online shop Estunt.nl. De Vaan ontving de award vandaag tijdens een feestelijke uitreiking in Club Dauphine in Amsterdam. Marktplaats reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan jonge ondernemers die zakelijk succesvol zijn door effectief online adverteren en ondernemen.

Ontstaansgeschiedenis Estunt.nl
De Vaan startte zijn bedrijf Estunt.nl nog geen jaar geleden naast zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Zijn bedrijfje is ontstaan uit het hobbymatig handelen in elektronica, tweedehands of nieuwe artikelen uit restpartijen. Een gat in de markt; Estunt groeide binnen een jaar uit tot een succesvolle onderneming. Marktplaats Zakelijk wil met deze award de jonge ondernemer aanmoedigen zijn ondernemerskwaliteiten de komende jaren verder te ontwikkelen.

Inmiddels huurt De Vaan een grote loods nabij zijn studentenkamer voor het opslaan van de voorraad van zijn webshop. Estunt.nl verkoopt onder meer computers, laptops, monitoren, smartphones en routers. De artikelen zijn tweedehands of nieuw en afkomstig uit restpartijen die de Vaan opkoopt bij grote leveranciers. Dagelijks komen er orders binnen, die hij naast zijn studie-uren verwerkt. Matthijs de Vaan: “Het is erg druk om mijn eigen bedrijf met mijn studie te combineren. Als er veel orders binnenkomen, vraag ik een paar studiegenoten om mij hiermee te helpen, uiteraard tegen een passende beloning. Gelukkig vind ik ondernemen zo leuk dat ik het niet als een belasting zie. In de toekomst zie ik me mijn bedrijf wel verder uitbreiden. Ik wil deze onderneming graag nog groter maken.”

Douwe Verberne, Hoofd MKB van Marktplaats Zakelijk: “De Admarkt Topawards reiken we dit jaar voor de vijfde keer uit. Aan het groeiend aantal inzendingen en de professionaliteit van deze bedrijven kunnen we zien dat online ondernemen in Nederland volwassen is geworden. Het is een feest om al deze enthousiaste, inspirerende en soms zelfs ontroerende verhalen te lezen. Estunt.nl is nog geen jaar van start en kan nu al buigen op een trouw klantenbestand en weet een indrukwekkende omzet te realiseren. Matthijs de Vaan heeft met een webshop in tweedehands elektronica de perfecte niche gevonden; een gat in de markt waarvan hij een succesvol bedrijf heeft weten te maken.”

Prijzen en andere winnaars
Naast de award ontvangt Estunt.nl een advertentietegoed ter waarde van €250 op Marktplaats. De Gouden Admarkt Topaward gaat dit jaar naar Rozenkelim.nl uit Overveen. Zilver is er voor Buitenkado.nl uit Heesch.

Over Admarkt

Admarkt is het cost-per-click-advertentieprogramma van Marktplaats Zakelijk. Met Admarkt Topadvertenties kunnen verkopers productspecifiek adverteren, bovenaan de advertentielijst, binnen een relevante rubriek op Marktplaats. Cost-per-click betekent dat er alleen betaald wordt als er daadwerkelijk op de advertentie wordt geklikt. Maandelijks ontvangt Marktplaats ruim 6,5 miljoen unieke bezoekers. Ruim 40 procent van de bezoekers zoekt naar nieuwe producten. Admarkt Topadvertenties zijn uitermate geschikt om kwalitatieve leads onder het koopgerichte miljoenenpubliek van Marktplaats te genereren. Kijk voor meer informatie op www.admarkt.nl.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.