Airco’s, ventilatoren en zwembaden populaire zoektermen op Marktplaats

We kunnen er niet omheen: het is warm, heel warm. Vorige week leek Nederland zich massaal voor te bereiden op de tropische temperaturen. Zo werd op Marktplaats bijna vier keer zoveel gezocht naar airco’s. De afgelopen week werd ruim 55.000 keer gezocht naar een (mobiele) airco, een week eerder nog 14.000 keer.

Nederlanders zoeken naar manieren om de warme dagen zo koel mogelijk door te komen. Naast airco’s wordt namelijk ook veel gezocht naar ventilatoren. Het aantal zoekopdrachten naar ventilatoren verviervoudigden ruimschoots van 4.500 twee weken geleden naar bijna 19.000 afgelopen week. Ook het woord zwembaden wordt veelvuldig ingevuld in de zoekbalk: maar liefst 85.000 afgelopen week tegenover 24.000 een week eerder.

Graadmeter

“Ons platform is een graadmeter van wat er in het land speelt”, zegt Maaike Veeling, woordvoerder van Marktplaats. “Bij de eerste hints van vorst, sneeuw en ijs, schieten vraag en aanbod van schaatsen, sleetjes en ski’s omhoog. Dat is niet anders bij zomerse temperaturen, wanneer mensen op zoek gaan naar airco’s, ventilatoren en zwembaden. Het is mooi dat zoveel Nederlanders daarbij ook denken aan hergebruik.”

Barbecue

Niet alleen koelte is een ‘hottopic’ op Marktplaats, ook denken mensen aan lange en gezellige zomeravonden. De vraag naar barbecues nam toe: van 34.000 afgelopen week tegenover bijna 16.000 zoekopdrachten een week eerder. Ook voor zonovergoten tuinen, patio’s en dakterrassen wordt verkoeling gezocht. Marktplaats ziet een toename in de vraag naar schaduwdoeken. De zoekopdrachten naar deze items steeg de afgelopen twee weken van 6.000 naar ruim 16.000 keer.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.