Met de komst van het zomerse weer deze week, duikt Nederland massaal de tuin in. Na maanden van thuiswerken en bankhangen – is Nederland toe aan ontspanning buiten. En dat is terug te zien op Marktplaats. Sinds de zon vorige week ons land bereikte, zochten mensen dagelijks zo’n 30.000 keer naar tuinsets op het handelsplatform. Met een piek van ruim 34.000 zoekopdrachten op één dag, ruim 47% meer dan dezelfde dag een week ervoor. Nederland zou Nederland niet zijn als we niet ook en masse de barbecue opstoken. Ook hier werd de afgelopen week in grote getalen naar gezocht op Marktplaats.

Met het toenemend aantal in zonuren, stijgt ook de populariteit van het tuinmeubilair op Marktplaats. De afgelopen twee weken zag Marktplaats flinke stijgingen in zoekgedrag naar met name tuinsets, loungesets, tuinbanken, tuintafels. Een trend die voorlopig nog niet lijkt te stoppen. Jong en oud omarmt het zomerse weer en geniet van het buiten vertoeven. Zo ziet de handelssite toenames in het aantal zoekopdrachten naar hangmatten, trampolines en glijbanen. Ook verkopers van tuinmeubilair spelen in op de trend. Dagelijks neemt het aantal nieuw geplaatste advertenties tuin- en loungesets op Marktplaats toe en staan er op dit moment zo’n 24.000 advertenties in deze categorie op Marktplaats.

Barbecues
De afgelopen dagen werd op de handelssite ook massaal gezocht naar barbecues. In vier dagen zochten Marktplaatsbezoekers maar liefst 17.000 keer op ‘bbq’ of ‘barbecue’. Met een piek op zondag 30 mei van ruim 3400 zoekopdrachten in één dag. Bijna een verdubbeling ten opzichte van de week ervoor.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.