2017Technologie

Erdem X H&M collectie staat binnen enkele minuten op Marktplaats

By 2 november 2017oktober 26th, 2020No Comments

Vanaf het moment dat de jaarlijkse designercollectie van de H&M in de verkoop ging, startte ook de levendige handel online. Binnen zes minuten nadat de verkoop in de webshop van H&M startte, stonden de eerste items al op Marktplaats. Het aantal aanbiedingen van de speciale Erdem-collectie voor Zweedse modeketen H&M op Marktplaats groeit rap. Binnen één uur verschenen er al 30 advertenties op de handelssite en tegen de middag staan bijna 100 items online. Inmiddels is ook al ruim twee duizend keer gezocht naar de collectie.

Uit de speciale H&M-collectie worden de truien van de topontwerper het meest aangeboden, gevolgd door T-shirts en jurken. Het eerste kledingstuk stond om 10.06 uur op Marktplaats. Een enkeling die een item wist te bemachtigen op de exclusieve pre-sale, zette dit al daags voor de verkoop op de website. De typisch Nederlandse handelsgeest komt hier ook weer tot uiting. Voor sommige items wordt nu al voor meer dan het dubbele van de originele prijs gevraagd. De prijzen schommelen tussen de €50 voor een paar oorbellen en €350 voor een jas. Ook plaatsen pechvogels, die een item kochten zonder het eerst te passen, hun aankopen online omdat het te groot of te klein is.

In het verleden wist H&M ontwerpers als Versace, Balmain, Viktor & Rolf, Jimmy Choo en Isabel Marant aan zich te binden. Ook toen konden teleurgestelde (mode)liefhebbers – kort na de lancering – op de handelssite terecht.

Top-5 populairste H&M-collecties op Marktplaats tot nu toe
1.         Balmain
2.         Kenzo
3.         Jimmy Choo
4.         Versace
5.         Roberto Cavalli