2017Technologie

Marktplaats lanceert Gelijk Oversteken: nieuwe service biedt zekerheid van betaling en verzending

By 28 oktober 2017oktober 26th, 2020No Comments

Eind november lanceert Marktplaats in samenwerking met partner Online Betaalplatform (OBP) de Gelijk Oversteken service. Deze service houdt de betaling van een koper tijdelijk vast op een derdenrekening van OBP, totdat de aankoop daadwerkelijk is ontvangen. Na melding van ontvangst van de koper maakt OBP de betaling over naar de rekening van de verkoper. Marktplaats biedt deze service aan in combinatie met Betaalverzoeken met iDEAL, een service die eerder dit jaar is gelanceerd. Marktplaats zet hiermee opnieuw een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken voor al haar gebruikers.

Grotere kans op een goede deal
Niet iedereen voelt zich prettig bij het vooruit betalen van een product dat nog niet is opgestuurd. Andersom geldt dat verkopers soms aarzelen een product op te sturen als er nog geen betaling is bijgeschreven. Gesprekken met gebruikers van Marktplaats wijzen uit dat zij daarom vaak alleen in hun eigen buurt zoeken, zodat zij aankopen persoonlijk kunnen ophalen. Met de Gelijk Oversteken Service is de afstand geen barrière meer en is het complete aanbod van Marktplaats binnen handbereik. Kopers kunnen daardoor profiteren van eventuele prijsverschillen tussen verschillende regio’s in Nederland. 45% van de verkopers op Marktplaats geeft nu al de mogelijkheid van verzending en ophalen.

Sneller verzending door inzicht in de betaling
Voor het gebruik van de Gelijk Oversteken service betaalt de koper 2% over het overeengekomen aankoopbedrag. Zowel koper als verkoper ontvangen meteen een bevestiging van de betaling in de Marktplaats-app op hun eigen telefoon. Met die zekerheid kan de verkoper meteen verzenden. In de app kunnen beide partijen de transactie volgen, van betaling en verzending tot ontvangst.

Op het moment dat de koper de ontvangst van het pakket meldt, maakt OBP het betaalde bedrag over naar de verkoper. Als de koper geen bevestiging stuurt, wordt het geld na zeven dagen automatisch vrijgegeven aan de verkoper.
Ontvangt de koper niets, dan controleert OBP met  track & trace code de status van de verzending.  Kan de verkoper geen track & trace code overleggen, dan stort OBP het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper.

Gelijk Oversteken is alleen te gebruiken in combinatie met de eerder gelanceerde Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats. Om betaalverzoeken te kunnen versturen, melden verkopers zich via Marktplaats aan bij OBP. OBP controleert hierna het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper. De gecontroleerde status is zichtbaar bij alle advertenties van de verkoper. Dit geeft kopers zekerheid over de persoon waarmee zij handelen.

Over OBP
Online betaalplatform verzorgt de veilige en betrouwbare afhandeling van betalingen. Dit doet OBP voor een verscheidenheid aan begunstigde bedrijven en particulieren. Online Betaalplatform beschikt over een vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank (DNB) en is door Currence gecertificeerd als Collective Payment Service Provider (CPSP) ten behoeve van iDEAL.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.