Consumenten

H&M Collectie Isabel Marant op Marktplaats populairder dan voorganger; run blijft uit

By 15 november 2013juli 7th, 2015No Comments

De collectie van Isabel Marant voor H&M, die vanochtend is gelanceerd, wordt ook op Marktplaats flink verhandeld. De designerkleding is iets populairder dan die van voorganger Martin Margiela. Van een echte run op de items is vooralsnog geen sprake.

Stijging advertenties
Gisteravond waren de eerste items uit de designercollectie al te koop op Marktplaats, afkomstig uit een speciale pre-sale voor BN’ers in Amsterdam. Vanochtend om 9.00 uur gingen de deuren open voor het grote publiek, dat in Amsterdam en in Rotterdam al in grote rijen voor de winkels stond. Vlak daarna verschenen de eerste kledingstukken uit de winkels op Marktplaats. De online handelssite zag in de aanloop naar de lancering het aantal advertenties met kleding van Isabel Marant stijgen van gemiddeld 30 naar 50 per dag, waarschijnlijk geplaatst door fashionistas die een graantje mee willen pikken van de mogelijke hype die ontstaat rondom de H&M-collectie.

Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats: “Marktplaats is zoals ieder jaar een goede graadmeter voor de populariteit van de designercollectie van H&M. Net als in voorgaande jaren zijn de ontwerpen vrijwel meteen op Marktplaats te vinden. Sinds gisteravond worden al stukken uit de Isabel Marant-collectie op Marktplaats aangeboden. Om 13.00 uur vandaag waren er ruim 100 advertenties geplaatst. Sinds gisteravond wordt ook iets meer gezocht naar Isabel Marant. Vorig jaar werden op de eerste dag 69 items uit collectie van Martin Margiela geplaatst, het lijkt er daarom op dat Isabel Marant meer aanslaat dan haar voorganger. Maar een echte run, zoals bij Jimmy Choo in 2009 en Versace in 2011, lijkt uit te blijven. Bij die collectie van Jimmy Choo – die vandaag exact 4 jaar geleden werd gelanceerd – werden op de eerste dag al ruim 1054 advertenties geplaatst waarvan het gros al in de ochtend. Bij Versace waren dat op de dag van lancering 585. Op basis van de huidige prognoses verwachten we dat de collectie van Isabel Marant uitkomt op plek vijf of zes.”

Top 5
Van alle H&M designercollecties voert Jimmy Choo de top vijf van Marktplaats aan, met 5921 advertenties. De totale top vijf ziet er als volgt uit:

  1. Jimmy Choo, 5921 advertenties
  2. Versace, 3297 advertenties
  3. Roberto Cavalli, 3216 advertenties
  4. Matthew Williamson, 1900 advertenties
  5. Viktor & Rolf, 1521 advertenties

———-

Over Marktplaats
Marktplaats ontvangt maandelijks 6,5 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 300.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Sinds november 2004 maakt Marktplaats onderdeel uit van eBay. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Voor meer informatie:
PR agency BijlPR
010 760 31 20
E. marktplaats@bijlpr.nl