2018Technologie

Handelservaringen delen nu mogelijk op Marktplaats

By 3 oktober 2018oktober 26th, 2020No Comments

Vanaf vandaag kunnen kopers en verkopers na het sluiten van een deal de wederpartij beoordelen door middel van een sterrenwaardering, Marktplaats Ervaringen. Dit geeft andere gebruikers inzicht in eerdere handelservaringen met een (ver)koper. Naast het geven van sterren kunnen ook  positieve- en verbeterpunten worden aangegeven. De waarderingen van andere gebruikers zijn zichtbaar in het profiel van een gebruiker, dat te zien is bij zijn of haar advertenties.  Zowel in de app als op de website.

Door het delen van ervaringen krijgen Marktplaatsgebruikers een beter beeld van de persoon waarmee zij handelen. Het nieuwe sterrensysteem is daarmee een belangrijke toevoeging op andere tools die Marktplaats introduceerde om handelen nog makkelijker, succesvoller en veiliger te maken. Zo voegde Marktplaats al eerder aan gebruikersprofielen toe hoe lang iemand actief is, hoe snel hij of zij reageert en verificatie van een bankrekeningnummer, telefoonnummer en identiteit door Online Betaalplatform voor betaalverzoeken.

Olivier van Duijn, General Manager Marktplaats: ”Dagelijks sluiten tienduizenden mensen succesvolle deals met elkaar via Marktplaats. De positieve ervaringen maar ook de minder goede ervaringen of verbeterpunten bleven tot op heden altijd verborgen. Marktplaats Ervaringen  laat nu in een oogopslag zien dat iemand bijvoorbeeld altijd snel betaalt of dat zijn producten altijd voldoen aan de omschrijving en in goede staat verkeren. Hiermee kunnen toekomstige kopers en verkopers met nog meer vertrouwen met elkaar handelen.”

Wederzijdse beoordeling na het sluiten deal
Op het moment dat een koper en verkoper samen tot een deal zijn gekomen, word in de berichtenconversatie gevraagd handelservaringen te delen. Het is een zogenaamde blinde beoordeling, waarbij ze pas zien wat de ander over hen heeft geschreven nadat de ander zijn ervaring heeft gedeeld. Het is niet mogelijk om de beoordeling achteraf aan te passen. Als slechts een van beiden de ervaring deelt, wordt deze automatisch na 14 dagen zichtbaar.

Uitgesloten productgroepen
Het delen van ervaringen is mogelijk in vrijwel alle productgroepen op Marktplaats, met uitzondering van de productgroepen Contacten & Berichten, Huizen & kamers en Vacatures vanwege de aard dan de geboden producten of diensten. Daarnaast is het op dit moment niet mogelijk ervaringen te delen over professionele verkopers die hun advertenties via een zogenaamde API plaatsen, zoals autobedrijven.

 

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.