2018Technologie

PostNL en Marktplaats starten nieuwe samenwerking

By 14 november 2018oktober 26th, 2020No Comments

Vandaag kondigen PostNL en Marktplaats een nieuwe samenwerking aan om het verzenden van producten makkelijker te maken voor de ruim 8 miljoen mensen die maandelijks gebruik maken van het online handelsplatform. In de komende maanden zullen beide partijen samen met gebruikers werken aan een handige en eenvoudige integratie van de verzendmogelijkheden van PostNL op Marktplaats. Naar verwachting zal de nieuwe dienst begin 2019 voor Marktplaatsgebruikers beschikbaar zijn.

Succesvol verkopen en kopen in heel Nederland
Dagelijks verschijnen er ongeveer 350 duizend nieuwe advertenties op Marktplaats. Bij veel van deze advertenties gaat het om producten die als pakket verzonden kunnen worden. Annemarie Buitelaar (General Manager Marktplaats): “Door verzending te integreren op Marktplaats, kunnen zowel kopers als verkopers nog makkelijker handelen met mensen uit heel het land. Je maakt je koop en verkoopgebied groter en vergroot daarmee de kans op een succesvolle deal.”  

Makkelijk verzenden
De verzendmogelijkheden van PostNL worden op Marktplaats geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers na een succesvolle verkoop hun pakketten makkelijk en snel verzenden. Arno van Bijnen (Directeur Customer Excellence PostNL): “We willen dat een verkoper op Marktplaats zo makkelijk mogelijk zijn of haar pakket kan verzenden en dat zowel kopers als verkopers altijd op de hoogte zijn van de status van hun zending.”

Ontwikkeling in samenwerking met gebruikers
Markplaats heeft samen met partner Online Betaalplatform stappen gezet om de betaling veiliger en makkelijker te laten verlopen. En ook het makkelijker verzenden is een wens van gebruikers. In de komende maanden zullen PostNL en Marktplaats de samenwerking verder uitwerken naar een service. Hiervoor wordt van begin af aan goed naar Marktplaatsgebruikers geluisterd. Wat zijn de obstakels die zij vandaag de dag ondervinden met de verzending van hun producten? Wat kan er beter en hoe kan deze service het best worden geïntegreerd op Marktplaats? Door middel van groepssessies en individuele interviews met gebruikers (koper en verkopers) is naar een eerste versie van de dienst toegewerkt die naar verwachting begin 2019 voor alle gebruikers beschikbaar zal zijn.

 

 

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.