Met Direct Kopen-knop aankoop voor vraagprijs in één klik geregeld

Vandaag lanceert Marktplaats de nieuwe functie ‘Direct Kopen’. Hiermee kan een koper een product voor een vaste vraagprijs direct aanschaffen. Je zorgen maken over het mislopen van de deal is daarmee verleden tijd. Ideaal ook voor verkopers die een vaste prijs in gedachten hebben en geen tijd willen verliezen aan onderhandelingen.

Direct Kopen voorziet in een behoefte van kopers en verkopers die op Marktplaats snel tot een deal willen komen: ze regelen met één druk op de knop de aankoop, betaling en verzending binnen de Marktplaats Berichten-omgeving. De nieuwe service is beschikbaar voor producten die via een pakketdienst, DHL of PostNL, verzendbaar zijn. Voor particuliere Marktplaats-gebruikers die geen vaste prijs in gedachten hebben blijft de traditionele biedingsmogelijkheid actief.

Snel en prettig handelen

Florence Schmit, General Manager van Adevinta Benelux: “Met de lancering van Direct Kopen sluiten we aan bij de behoefte van onze gebruikers om met nog meer gemak en snelheid te kopen en verkopen op ons platform. De Nederlandse consument is gewend geraakt om online met één druk op de knop iets te kunnen kopen. Ik ben trots dat we deze e-commerce ervaring nu ook naar Marktplaats brengen. Zo maken we het nog gemakkelijker om te handelen op ons platform en spullen een tweede of derde leven te geven.

Direct Kopen geeft naast comfort ook veiligheid

Als bijkomend voordeel zorgt Marktplaats ervoor dat aankopen via de Direct Kopen-knop automatisch gekoppeld zijn aan Kopersbescherming, een dienst die de verkoper de zekerheid biedt dat het geld wordt ontvangen en de koper het product. Het beschermt kopers tegen situaties waarin een product niet wordt ontvangen, beschadigd aankomt of waarin de inhoud van het pakket afwijkt van wat met de verkoper is afgesproken. Door Direct Kopen in combinatie met Kopersbescherming aan te bieden, laten verkopers zien dat ze betrouwbaar zijn.

De functie wordt vanaf vandaag gefaseerd geïntroduceerd voor gebruikers van Marktplaats. Na de uitrolfase die naar verwachting 1-2 weken duurt, is de functie beschikbaar voor alle particuliere* Marktplaats-gebruikers. Aanvullende details over de werking van Direct Kopen en binnen welke categorieën de service beschikbaar is, zijn te vinden op de Help & Info pagina van Marktplaats.

* Gebruikers die zich in hun Marktplaatsprofiel hebben aangemerkt als particuliere koper/verkoper.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.