2017ConsumentenZakelijk

Makelaars profiteren met één druk op de knop van miljoenenbereik van Marktplaats

By 25 juli 2017oktober 26th, 2020No Comments

Marktplaats maakt het doorplaatsen van huur- en koopwoningen eenvoudiger voor makelaars. Dankzij de nieuwe koppeling met de CRM-systemen van Wazzup Software, kunnen makelaars met één klik gratis hun woningaanbod onder de aandacht brengen op marktplaats.nl. Op het handelsplatform, met ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand, worden de woningen onder de aandacht gebracht onder zowel actieve woningzoekenden als latent woningzoekenden. Deze koppeling wordt sinds deze week aangeboden aan alle makelaars die werken met de systemen van Wazzup.

Het doorplaatsen van koop- en huurwoningen op Markplaats is nu nog eenvoudiger. Na het activeren van de koppeling, staat met één druk op de knop het betreffende huis ook op Marktplaats in de categorie ‘Huizen en kamers’. Deze categorie heeft momenteel gemiddeld 1,3 miljoen bezoeken per maand. Makelaars vergroten met deze doorplaatsing de zichtbaarheid van hun aanbod aanzienlijk. Ook neemt hiermee het regionale bereik van de makelaars flink toe.

Bereik actief en latent zoekenden
Marktplaats is het grootste handelsplatform van Nederland. Geplaatste advertenties voor huizen worden via de ‘in je buurt’-feed actief onder de aandacht gebracht bij Marktplaats-gebruikers in de regio. Naast de actief woningzoekenden, bereiken makelaars hiermee ook veel latent zoekenden. Een makelaarskantoor kan hiermee de regionale bekendheid vergroten, wat kan bijdragen aan het vinden van nieuw huur- en koopaanbod en versterken van de positie in de lokale markt.

We hechten er waarde aan dat onze makelaars de vrijheid hebben om aanbod daar te publiceren waar ze dat willen. De koppeling met Marktplaats biedt een extra kanaal om dat te doen. Dat past bij makelaars van deze tijd die optimaal gebruik willen maken van alle beschikbare publicatiekanalen” zegt Gerben Nijmeijer, CEO van Wazzup software.

Venum en haar opvolger Kolibri zijn systemen van Wazzup Software die door veel makelaars worden gebruikt. Marktplaats onderzoekt de mogelijkheid om ook te integreren met andere CRM-systemen, zodat nog meer makelaars gebruik kunnen maken van de koppeling. Op deze manier hoopt Marktplaats het voor makelaars makkelijker te maken om hun huis aan verschillende doelgroepen aan te bieden.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.