2017Technologie

Marktplaats maakt betalingen via iDEAL mogelijk

By 23 juni 2017oktober 26th, 2020No Comments

Marktplaats maakt onderlinge betalingen tussen gebruikers via iDEAL mogelijk. Via de partner Online Betaalplatform (OBP), kan Marktplaats sinds deze week de nieuwe service op grote schaal aan alle gebruikers aanbieden. OBP verzorgt de complete betaling en controleert bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats- gebruikers en koppelt deze aan hun Marktplaats-account. Vervolgens kunnen zij betaald worden en betalen via iDEAL. Deze week is de eerste versie van de dienst openbaar beschikbaar gesteld. Geregistreerde Marktplaats-gebruikers, die aangeven gebruik te willen maken van iDEAL, krijgen in de komende tijd groepsgewijs toegang. Marktplaats brengt de dienst actief onder de aandacht van alle gebruikers.

Snel, makkelijk en veilig
Olivier van Duijn, CEO Marktplaats: “Elke maand handelen miljoenen mensen via Marktplaats met elkaar. Veilig en makkelijk betalen is daarbij erg belangrijk. Consumenten zijn al gewend om bedrijven via iDEAL te betalen. Vanaf nu kunnen zij Marktplaats-aankopen ook direct onderling betalen met de iDEAL-service van OBP. De eerste gebruikers zijn enthousiast. Vooral het feit dat ze geen contant geld meer nodig hebben, direct een betaalbevestiging ontvangen en dus hun product gelijk kunnen opsturen, wordt zeer gewaardeerd. De komende tijd gaan we verder met de introductie van kleine en grote technologische ontwikkelingen die het handelen op Marktplaats nog makkelijker, veiliger en leuker maken.”

Controle van gebruikers
De iDEAL-betalingen worden gefaciliteerd door Online Betaalplatform. Maurice Jongmans, directeur OBP: “Met onze C2C iDEAL-service kunnen Marktplaats-gebruikers snel en makkelijk betalingen onderling regelen. De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en mobiel nummer en bij hogere bedragen de extra controles op de identiteit via een paspoort- of IDIN-check, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien.”

Gebruiksgemak
Marktplaats kijkt continu naar nieuwe technische ontwikkelingen die de gebruikerservaring verder verbeteren. Eind 2016 introduceerde Marktplaats de chat-mogelijkheid om simpel en direct via het handelsplatform met elkaar te communiceren. Op de homepage staat sinds enkele maanden de gepersonaliseerde ‘Voor jou’-feed  – geselecteerde advertenties op basis van zoekgedrag- en de ‘In je Buurt’-feed met advertenties op basis van locatie. Hiermee is Marktplaats voor iedereen uniek en afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Door het partnership met OBP hebben gebruikers nu de beschikking over een vertrouwde en veilige betaalmethode. Via MijnMarktplaats kunnen geïnteresseerde gebruikers zich bij OBP aanmelden voor de iDEAL-betalingen.

Over OBP
Online betaalplatform verzorgt de veilige en betrouwbare afhandeling van betalingen. Dit doet OBP voor een verscheidenheid aan begunstigde bedrijven en particulieren. Online Betaalplatform beschikt over een vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank (DNB) en is door Currence gecertificeerd als Collective Payment Service Provider (CPSP) ten behoeve van iDEAL.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.