Automotive

Marktleiders in online autoverkoop slaan handen ineen met overname

By 19 januari 2015mei 21st, 2015No Comments

Marktplaats, de meest bezochte autosite van Nederland, neemt Nieuweautokopen.nl over. Hiermee opent de grootste showroom van Nederland haar deuren voor de verkoop van nieuwe auto’s en slaan de marktleiders in online autoverkoop de handen ineen. Beide merken blijven naast elkaar bestaan.

Volgens Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats, komt de overname op een logisch moment: “Er vindt een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving plaats naar online, als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto’s. Marktplaats is de drukstbezochte showroom van Nederland. Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw. Marktplaats draait om het vinden van de beste deal, voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare of bijzondere auto, tweedehands of nieuw. De overname van de marktleider op het gebied van het online kopen van nieuwe auto’s en het doorplaatsen van hun voorraad aan nieuwe auto’s op onze site past uitstekend bij de missie van Marktplaats om iedereen in staat te stellen de auto te rijden die bij hen past.”

Paul de Vries, oprichter en eigenaar van Nieuweautokopen.nl, kijkt uit naar de schaalvergroting die de overname biedt: “Vanaf de start in 2005 innoveren wij continu om de toonaangevende webwinkel op het gebied van online autoverkoop te worden en te blijven. Als marktleider op het gebied van online nieuwe auto’s verkopen en winnaar van een Thuiswinkel Award 2014 kunnen wij ons merk, service en dienstverlening verder uitbouwen dankzij de koppeling aan de kracht van het koopgerichte miljoenenpubliek van Marktplaats. Met deze stap moet het vanzelfsprekend worden voor kopers van nieuwe auto’s om Nieuweautokopen.nl te bezoeken voor een prijsvoorstel.”

Via de website Nieuweautokopen.nl kunnen consumenten heel eenvoudig aangeven in welk merk en model auto zij interesse hebben, inclusief type en uitrustingsniveau. Vervolgens wordt de klant gebeld door Nieuweautokopen.nl en geholpen met de benodigde informatie om tot een aankoop over te gaan. De klant wordt in contact gebracht met verschillende dealers die de klant hun beste voorstel in prijs, beschikbaarheid en levertijd doen. De dealer die de klant een auto verkoopt, betaalt een Cost per Sale-vergoeding.

Samen met De Vries blijven de overige drie werknemers van Nieuweautokopen.nl werkzaam voor de website en treden in dienst van Marktplaats. Naast de voortzetting van het merk en het platform Nieuweautokopen.nl leidt de overname ertoe dat wordt samengewerkt op het gebied van operatie, innovatie en marketing. Het bedrag dat is gemoeid met de overname wordt niet bekendgemaakt.