ConsumentenZakelijk

Marktplaats Outlet breidt uit met Coolblue, BeatsNew en Sola

By 29 april 2014juli 29th, 2014No Comments

Het aanbod van Marktplaats Outlet wordt fors uitgebreid. Vanaf vandaag zijn ook honderden producten van Coolblue en BeatsNew verkrijgbaar. Binnenkort wordt daar het assortiment van keukenartikelenfabrikant Sola aan toegevoegd. Telfort, Philips en Neckermann.com verkopen hun outletproducten al via de handelssite. Met de toevoeging van de nieuwe partners vergroot en verbreedt het aanbod van Marktplaats Outlet aanzienlijk. Naast televisies, huishoudelijke apparaten, smartphones en kleding kunnen nu ook onder meer tablets, laptops en pannensets in de outlet worden aangeschaft. Het verkoopkanaal is daarmee hard op weg om dé online outlet van Nederland te worden.

Joep Hutschemakers, hoofd E-Commerce en Media van Marktplaats Zakelijk “Met de producten van Coolblue, BeatsNew en Sola is Marktplaats Outlet vanwege het grote aanbod nog aantrekkelijker voor consumenten om te shoppen. De outlet sluit naadloos aan op het DNA van Marktplaats en de behoefte van onze gebruikers aan goede deals. Maar ook in de behoefte van retailers om snel hun voorraad te verkopen. De resultaten na het eerste half jaar zijn het bewijs. Zo worden outlet-advertenties vijf keer meer bezocht dan een reguliere Marktplaats-advertentie en wordt er op deze producten twee keer meer geboden. Daarnaast klikken bezoekers van de outlet-omgeving 4 procent vaker door naar de website van de aanbieders.”

Marktplaats Outlet biedt A-merken en retailers de mogelijkheid om retouren, producten van een voorgaand seizoen, showroommodellen en andere restpartijen bij maandelijks 6,5 miljoen unieke bezoekers onder de aandacht te brengen. Alle outlet-advertenties van de aanbieder staan in een binnen Marktplaats geïntegreerde branded outlet-omgeving. Marktplaats Outlet biedt retailers hiermee een apart online afzetkanaal voor hun outlet producten, zonder de verkoop van nieuwe collecties en productlijnen te beïnvloeden.

Lanceringspartners Philips, Telfort en Neckermann.com hebben de samenwerking met Marktplaats Outlet onlangs verlengd. De samenwerking met de drie nieuwe partijen Coolblue, BeatsNew en Sola sluit aan op het zoekgedrag binnen Marktplaats Outlet. Naast Apple-producten is veel vraag naar kleding en meubels. Momenteel is Marktplaats Outlet in gesprek met A-merken op het gebied van fashion, woninginrichting en baby-en kinderproducten. Doelstelling is om gedurende de rest van het jaar nieuwe outlets op Marktplaats te openen.

‘TweedeKans’ van Coolblue
Coolblue, één van de grootste webwinkels van Nederland, verkoopt via specialisten als Tabletcenter.nl en Laptopshop.nl een ruim assortiment consumentenproducten. Via Marktplaats verkoopt Coolblue al sinds enige tijd zo-goed-als-nieuw-producten en zet daar nu ook Marktplaats Outlet voor in.

Jeroen van Camp, manager van Coolblue TweedeKans: “De Marktplaats Outlet geeft ons meer mogelijkheden om klanten nog beter te helpen. We kunnen bijvoorbeeld beter laten zien wat Coolblue TweedeKans uniek maakt: resterende garantie, 14 dagen zichttermijn en de snelheid die je van Coolblue gewend bent: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.”

‘Refurbished’ aanbod BeatsNew
BeatsNew biedt binnen Marktplaats Outlet zogenaamde refurbished mobiele telefoons en tablets aan. Het gaat hierbij om retouren, gebruikte producten en demo-modellen. Alle producten zijn volledig getest, teruggezet naar fabrieksinstellingen en hebben garantie. “Sinds de start van BeatsNew hebben wij met regelmaat geadverteerd op Marktplaats en zo een grote doelgroep bereikt. Wij verkopen gebruikte mobiele telefoons en tablets. Deze testen en controleren wij op kwaliteit en functionaliteit. Wij merken dat de vraag naar gebruikte producten toeneemt en de consument een alternatief wil voor de te dure abonnementen en prijzige nieuwe telefoons. Door onze samenwerking met Marktplaats Outlet kunnen wij goed op deze behoefte inspelen door mooie, goedkope en kwalitatief goede producten met garantie aan te bieden aan een breed publiek.” aldus Laurens van Staveren, Business Manager BeatsNew.

Keukenartikelen van Sola
Het Nederlandse familiebedrijf Sola biedt in de Marktplaats Outlet een uitgebreid assortiment keukenartikelen aan, zoals besteksets, pannen en keukenaccessoires. “Wij zien Marktplaats als een extra verkooptool, de site trekt vele miljoenen bezoekers en wij verwachten daardoor retouren, overjarige producten, overtollige voorraad en B-keus op deze manier te kunnen verkopen. Het grote voordeel is dat wij zelf de controle houden op de verkoop. Zo beschermen wij de goede naam Sola en al onze (toekomstige) klanten”, aldus Thom Meijer van Sola Fabriekswinkels.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.