Marktplaats gaat samenwerken met Race Against Waste, een organisatie die iedereen wil inspireren en activeren om mee te doen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie.

Race Against Waste betrekt kinderen, leraren en ouders bij het versnellen van de overgang naar een circulaire economie. Door praktische oplossingen te bieden, betrekken zij 7% van alle Nederlandse basisscholen, partners en zoveel mogelijk mensen om samen impact te maken.

De race tegen afval
Tijdens een race nemen verschillende schoolteams het tegen elkaar op. De teams krijgen punten voor het uitvoeren van reparaties, het organiseren van ruilacties, het verzamelen van spullen voor recycling en nu ook voor hergebruik via Marktplaats. Om zoveel mogelijk punten te scoren, voeren ze campagne in hun eigen wijk en betrekken ze ouders, buren en familie bij de race. Met de verdiende punten kunnen kinderen een leuk schoolreisje winnen.

Rick Verkuyl, Sustainability Officer Marktplaats: “Bij Marktplaats dragen we graag bij aan de maatschappelijke discussie rond (massa)consumptiegedrag en het belang van hergebruik van producten. Door de ogen te openen voor de waarde en betekenis van tweedehands producten, willen we het consumentenbewustzijn verder vergroten, op weg naar een meer circulaire economie. Daarom is de samenwerking met Race Against Waste voor ons heel logisch, omdat zij zich richten op de jonge generatie. Ik kijk uit naar de discussies die kinderen thuis met hun ouders zullen hebben.

Met de samenwerking wil het online handelsplatform kinderen in heel Nederland stimuleren om hun textiel- en elektronisch afval niet weg te gooien, maar een tweede leven te geven door het gratis op onze website te zetten. Kinderen kunnen tot 300 punten ontvangen door hun spullen op Marktplaats te plaatsen.

De start van de samenwerking valt samen met de aanvang van de Week Zonder Afval, een initiatief van Milieu Centraal om een week lang zo min mogelijk afval weg te gooien. De week duurt van maandag 22 tot en met zondag 28 mei.

Foto: Gemeente Rotterdam/Jan de Groen

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.