Op Marktplaats is een sterke groei te zien in vraag naar en het aanbod van spullen die iets te maken hebben met Tina Turner. Sinds het overlijden van de ’Queen of Rock ’n Roll’ worden honderden spullen verhandeld op het handelsplatform. Alleen al in de 24 uur na de bekendmaking van het overlijden van Tina Turner werden er ruim 500 nieuwe advertenties geplaatst. Een dag eerder waren er dit nog vijftien. Het meest in trek zijn vinyl singles, cd’s en posters. Ook worden er Tina Turner barbiepoppen aangeboden met vraagprijzen die variëren tussen de 140 euro en 750 euro.

Een adverteerder uit Utrecht doet onder andere zijn Tina posters met handtekening van de hand voor een vraagprijs van maar liefst 1.000 euro per stuk. Een passe-partout van de wereldster tijdens haar legendarische Foreign affair European tour in een uitverkochte Kuip uit het jaar 1990, dat gefotografeerd is door William Rutten, mag de deur uit voor 200 euro. Een originele ticket van dat concert staat te koop voor 100 euro of voor 50 euro is een poster uit 1978 van jou.

Naast het aanbod schoot ook het zoekgedrag van de rock-icoon omhoog. Het gemiddeld aantal zoekopdrachten is toegenomen van enkele tientallen naar ruim 1.500 per dag.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.