ConsumentenTechnologie

Marktplaats vernieuwt site samen met gebruikers

By 19 maart 2012januari 30th, 2015No Comments

Marktplaats, de grootste online handelsplaats van Nederland, gaat zijn platform vernieuwen. Alhoewel de basis van de vernieuwde site hetzelfde blijft, wordt Marktplaats voorzien van verbeterde functionaliteit en van een frisser design. Met de vernieuwing kunnen gebruikers eenvoudiger en sneller handelen op het platform. Marktplaats vernieuwt de site in nauwe samenwerking met 140 gebruikers. Zij zijn ook de eersten die gebruikmaken van het vernieuwde platform dat inmiddels als testversie (bèta) is gestart. Geleidelijk worden 50.000 gebruikers uitgenodigd voor deze testversie. In de loop van de zomer wordt het platform opengesteld voor alle ruim negen miljoen jaarlijkse gebruikers van Marktplaats.

Olivier van Duijn, directeur Marktplaats: “Fundamenteel verandert er niets, met 6,5 miljoen bezoekers per maand kunnen we stellen dat Marktplaats werkt. Echter we willen het gebruikers nog makkelijker maken. Met de vernieuwde site wordt het eenvoudiger om te zoeken, vinden en vergelijken, bijvoorbeeld als het gaat om de keuze tussen nieuwe en gebruikte producten. Ook wordt het makkelijker en sneller om een advertentie te plaatsen. Marktplaats maakt hiervoor onder meer het kiezen tussen de verschillende rubrieken simpeler en overzichtelijker. Verder kunnen foto’s sneller worden geplaatst en door de bezoeker worden vergroot om het product beter te kunnen beoordelen.”

Vernieuwing samen met gebruikers
Marktplaats werkt samen met gebruikers aan de vernieuwing. Daarvoor is een pilot groep van 140 gebruikers geselecteerd die Marktplaats gedurende drie maanden heeft voorzien van feedback over de huidige versie. “De 140 gebruikers uit de pilot groep hebben we nauw betrokken in het proces voor de ontwikkeling van het nieuwe platform”, vertelt Victor Croes, hoofd gebruikerservaring bij Marktplaats. “Zo hebben we hen bijvoorbeeld gevraagd welke functionaliteit zij missen en wat beter, sneller en eenvoudiger zou kunnen. Onder meer op basis hiervan heeft ons ontwikkelteam samen met specialisten op het gebied van gebruikerservaring, een opzet gemaakt voor het vernieuwde platform.”

De komende weken nodigt Marktplaats 50.000 bezoekers uit het vernieuwde platform te gebruiken. In de loop van de zomer wordt het vernieuwde Marktplaats toegankelijk voor iedereen. Gedurende de testperiode kunnen gebruikers met vragen en feedback terecht op een forum. De informatie die hieruit voortkomt neemt Marktplaats mee in het verdere ontwikkelproces.

Groei
Olivier van Duijn: “Marktplaats ontwikkelt zich tot het handels- en winkelhart van Nederland. Dagelijks komen er ongeveer 300.000 advertenties bij en worden ruim 100.000 transacties gesloten. Afgelopen jaar zijn we bovendien met tien procent gegroeid. Om de groei in gebruik beter te faciliteren, hebben we gekeken hoe we het handelen en winkelen op Marktplaats nog makkelijker kunnen maken. Het vernieuwde platform sluit hier goed op aan door kopen en verkopen sneller en simpeler te maken. Bovendien zullen we met de vernieuwde site in staat zijn sneller in te spelen op veranderingen. Hiermee komen we bijvoorbeeld ook beter tegemoet aan de groeiende behoefte ons platform mobiel te gebruiken.”

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.