ConsumentenDiensten en vakmensen

Cuijk Klushoofdstad 2012 van Nederland

By 12 maart 2012januari 30th, 2015No Comments

Cuijk is dé klushoofdstad van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van de eerste 100.000 klussen die sinds de start van Marktplaats Klussen in april 2011 op de site werden geplaatst. In het Brabantse Cuijk werd het drukst verbouwd en vertimmerd. Daar werden per inwoner de meeste klussen aangeboden*. Gisteren werd op de handelssite de 100.000ste klus geplaatst; het uitgraven van een garageput en het verwijderen van een betonvloer geplaatst door een Marktplaatsgebruiker uit Limburg.

140 miljoen aan klussen
Vakmensen bieden fanatiek op de aangeboden klussen. Zo kreeg ruim 70% van de 100.000 klussen gemiddeld vijf unieke reacties van een vakman. De gemiddelde prijs van deze klussen ligt op €1400. Daarmee lag de totale kluswaarde van Marktplaats Klussen voor de Nederlandse vakman rond de 140 miljoen euro. Landelijk werden er in de volgende drie categorieën de meeste klussen aangeboden.

1. Tuin en terras
2. Schilderen, stuken en afwerken
3. Keuken, badkamer en toilet

“Sinds de start van Marktplaats Klussen in april vorig jaar is het snel gegaan”, vertelt Sophie van Rooij, hoofd Diensten en Vakmensen van Marktplaats. “Steeds meer mensen gebruiken Marktplaats niet alleen om te winkelen en te handelen, maar ook als startpunt voor het vinden van een vakman voor een specifieke klus.”

Klushoofdsteden per provincie
Marktplaats heeft niet alleen naar de klushoofdstad van Nederland gekeken, maar ook per provincie de stad bepaald waar de meeste klussen worden aangeboden. De klushoofdsteden per provincie zijn:

Flevoland – Almere                              Drenthe – Emmen
Friesland – Leeuwarden                       Gelderland – Zevenaar
Groningen – Veendam                         Limburg – Heerlen
Noord-Brabant – Cuijk                          Noord-Holland – Diemen
Overijssel – Zwolle                               Utrecht – Nieuwegein
Zeeland – Tholen                                 Zuid-Holland – Zoetermeer 

Over Marktplaats Klussen
In het Marktplaats Klussen-model kunnen Nederlanders die een grote of een kleine klus willen laten uitvoeren, een omschrijving van deze klus online plaatsen. Vakmensen kunnen vervolgens eenvoudig reageren op deze opdracht. Op deze manier biedt Marktplaats opdrachtgevers en vakmensen het ideale platform om elkaar te kunnen vinden.

Over Marktplaats
Marktplaats is al jaren een van de populairste sites van Nederland. Maandelijks ontvangt Marktplaats ruim 6,5 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden circa 300.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod: van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en diensten. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

*Marktplaats kijkt naar het aantal geplaatste klussen per gemeente, gemeten over de eerste 100.000 klussen die zijn geplaatst op Marktplaats Klussen, in verhouding tot het aantal inwoners. Met meer dan 250 geplaatste klussen op bijna 25.000 inwoners wordt er in de gemeente Cuijk het drukst geklust.