Consumenten

Marktplaats verwacht recordaantal Versace-items

By 16 november 2011januari 30th, 2015No Comments

Marktplaats verwacht vanaf morgen een ware hausse aan aangeboden items uit de speciale collectie die Donatella Versace ontwierp voor H&M. De kledingstukken en ook interieuraccessoires van de Italiaanse modeontwerpster liggen vanaf donderdag in de winkels van de Zweedse modegigant. Ervaring leerde Marktplaats dat eerdere collecties die H&M liet ontwerpen door o.a. Lanvin, Karl Lagerfeld en Viktor & Rolf al binnen enkele uren nadat ze in de schappen lagen massaal werden aangeboden op Marktplaats. De handelssite verwacht dit jaar een recordaantal Versace-advertenties.

“Versace scoort al het het hele jaar flink op Marktplaats”, legt Olivier van Duijn (directeur Marktplaats) uit. “Dagelijks zijn er ongeveer 300 bezoeken waarin gezocht wordt naar Versace-gerelateerde advertenties. Daarnaast zagen we afgelopen maand in de aanloop naar de lancering al een duidelijke piek in zoekopdrachten met het woord ‘Versace’.”

Zoekterm H&M
Dit jaar werd tot nu toe al ruim 1,3 miljoen keer de zoekterm ‘H&M’ op Marktplaats ingevoerd. Worden de items uit de speciaal voor H&M ontworpen collecties in no time aangeboden op Marktplaats, de verkoop strekt zich vervolgens uit over het hele jaar. Want ook dit jaar nog deden eerder voor H&M ontworpen collecties het nog steeds goed op Marktplaats. Koplopers zijn Lanvin (H&M-collectie 2010) en Roberto Cavalli (H&M-collectie 2007).

Top-5 H&M-collecties op Marktplaats 2011 (op basis van aantal aangeboden items)

  1. Lanvin (39.823 items)
  2. Roberto Cavalli (28.658 items)
  3. Matthew Williamson (5.821 items)
  4. Jimmy Choo (1.044 items)
  5. Viktor & Rolf (526 items)

Kleding en schoenen zijn zeer populair als het gaat om aantallen bekeken advertenties op Marktplaats. In 2011 werden advertenties met merkkleding maar liefst 145 miljoen keer bekeken.

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.