AutomotiveConsumenten

Marktplaats voorspelt aanbod auto’s voor deze zomer

By 8 mei 2015juni 11th, 2015No Comments

De populaire 2013 modellen van de Skoda Octavia, Renault Megane en Volvo V40 worden deze zomer in grote aantallen op Marktplaats aangeboden. Dat voorspelt Marktplaats Auto’s op basis van dataonderzoek waaruit blijkt dat succesvolle rental en shortlease auto’s na achttien maanden hun weg naar Marktplaats vinden. Dat biedt mooie kansen voor kopers, want hoe groter het aanbod, hoe groter de kans op een scherpe prijs.

Marktplaats heeft de proef op de som genomen door verkoopdata van populaire lease auto’s* uit het verleden te vergelijken met het aanbod op Marktplaats. Een goed voorbeeld is de Renault Megane. Deze auto was uitermate populair in 2012 en de meest verkochte lease auto in dat jaar (blauwe lijn in de grafiek). Eind 2013, precies anderhalf jaar na de eerste verkoopgolf, laat het aanbod van dit type auto een piek zien (+95%) in het aanbod op Marktplaats. Hetzelfde is te zien bij de Volvo V40 die in januari 2015 een piek laat zien op Marktplaats en 18 maanden eerder in shortlease.

’’De meeste short leasecontracten duren slechts 18 maanden. We zien het verband tussen deze verkopen en het aanbod op Marktplaats het meest duidelijk bij de meest populaire modellen. Eind 2013 was er bijvoorbeeld een flinke piek in de verkopen van lease auto’s met lage bijtelling, omdat de bijtellingsregeling op de schop ging. Deze auto’s zien we vanaf juni dit jaar weer volop terug op Marktplaats.’’ Aldus Hamish Stone, Directeur Marktplaats Auto’s.

Over Marktplaats Auto’s
Met 1 miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats dé autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Per dag worden er zo’n 6.000 advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst voor merken als Volkswagen en BMW. Marktplaats voegt aan deze advertenties gratis extra informatie toe over de auto’s, samen met de online tips en checklist om de aan- of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken, is Marktplaats dé plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

 

Noot voor de redactie:

Deze informatie wordt u toegezonden door Glasnost in opdracht van Marktplaats Auto’s

Voor meer informatie neem contact op met:

Henk Boersen / Henk@glasnostcommunication.nl / 06-4699237

* van de meest populaire lease wagens volgens volgens Aumacon en VWE Trendweb

 

 

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.