2023Automotive

Marktplaatsauto’s nu ook verhandelbaar op Mobile.de in Duitsland dankzij pilot 

By 7 december 2023december 29th, 2023No Comments

Partnership met EuroStocks maakt autoverkoop over landsgrens mogelijk 

Nederlandse autodealers en -bedrijven die adverteren op Marktplaats kunnen vanaf nu ook auto’s aanbieden op het Duitse zusterplatform Mobile.de. Partner EuroStocks maakt dit technisch mogelijk met onder andere slimme oplossingen voor het doorplaatsen van advertenties. Met deze ondersteuning krijgt de Nederlandse autodealer toegang tot de maandelijks 16 miljoen unieke bezoekers van Mobile.de. De pilot, die loopt tot het eerste kwartaal van 2024, is op dit moment beschikbaar voor alle zakelijke aanbieders op Marktplaats.  

Op dit moment nemen ruim 80 autodealers en -bedrijven deel aan de pilot. Nederlandse occasions staan goed bekend over de grens. Ze zijn betrouwbaar, gecheckt op kilometerstand, goed onderhouden en worden met de juiste exportpapieren afgeleverd. Daarnaast zijn de occasionprijzen scherper dan in andere landen, wat het exporteren dus interessant maakt. Voorheen bracht dit nog de nodige uitdagingen met zich mee, maar met de hulp van partner EuroStocks wordt een internationale verkoop een stuk eenvoudiger voor de Marktplaats autohandelaar. Zo is direct de juiste auto, exportprijs en taal zichtbaar voor het Europese publiek. 

“Marktplaats wil het kopen en verkopen van auto’s voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken. Autobedrijven willen geholpen worden met een maximaal bereik van kopers. Veel bedrijven hebben specifieke auto’s staan die makkelijker of zelfs beter internationaal te verkopen zijn. Naast een groter bereik biedt EuroStocks hulp bij het internationaal zaken doen. Hierdoor is het aantal dagen tot de verkoop het kortst en de potentie tot handel het grootst. Bovendien kunnen wij op deze manier gebruikmaken van ons zusterplatform Mobile.de, dat een van de grootste mobility platforms in Europa is. We zijn dus blij dat we deze pilot konden starten”, aldus Alexander Prinssen Chief Sales Officer Automotive van Adevinta Benelux. 

Internationale advertentie
Lang waren er fricties met onder andere betalingen en internationale advertenties. Door een technologische verbinding van EuroStocks is het nu mogelijk de advertentie één-op-één door te plaatsen. Partnerbedrijf EuroStocks zorgt dat de verkoopprijzen automatisch ex. BTW en ex. BPM getoond worden en vertaald naar het Duits en Engels. Gericht op de internationale koperspubliek. Daarnaast geeft het EuroStocks systeem een prijsanalyse van je voorraad en voorziet autobedrijven een met data onderbouwd advies welke selectie auto’s geschikt zijn om door te plaatsen op Mobile.de. Hiermee bundelt Adevinta de krachten van de nummer 1 platforms van Nederland en Duitsland.

Ook EuroStocks is blij met de nieuwe koppeling tussen Marktplaats en Mobile.de. “EuroStocks speelt in op een duidelijke behoefte aan hulp bij cross border trade, ofwel export en import. Hierin ontzorgen wij al jaren autobedrijven in Nederland. We zien bij stijgende brandstofprijzen en de huidige onzekerheid in de EV markt binnen Nederland dat schommelingen worden opgevangen in de Europese markt. We vinden het dan ook mooi dat Marktplaats nu samen met ons en Mobile.de de handen ineen slaat om zo nog meer autobedrijven te laten kennismaken met het Europese bereik en kansen die het biedt”, aldus Rolf Westgeest oprichter EuroStocks. 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.