Consumenten

Na Black Monday volgt Swap Sunday: sintcadeaus massaal op Marktplaats

By 8 december 2014januari 30th, 2015No Comments

Black Monday, de druktste online shopdag van het jaar, heeft een opvolger: Swap Sunday, de dag waarop de meeste cadeautjes worden geruild of doorverkocht. Sinterklaas heeft er tijdens pakjesavond soms flink naast gezeten en veel sintcadeaus zijn de afgelopen dagen al op Marktplaats gezet. Net als voorgaande jaren is voor Marktplaats de zondag na pakjesavond de drukste dag tijdens de feestdagen, maar liefst een half miljoen advertenties werd geplaatst. Op een normale dag zijn dat ongeveer 350.000 nieuw geplaatste advertenties. Vooral boeken, games en parfums worden vaak op Marktplaats gezet.

De rubrieken Spelcomputers en Games, Boeken, Speelgoed, CD’s en DVDs, Parfum, Portemonnees, Riemen en Ceinturen en Mutsen, Sjaals en Handschoenen laten vooral een stijging zien. Opvallend is ook het aantal Furby’s dat wordt aangeboden. De afgelopen dagen werden honderden advertenties met Furby’s geplaatst. Vorig jaar werden deze interactieve knuffels na Sinterklaas al massaal op Marktplaats aangeboden, omdat kinderen ze te eng vinden.

Eerste advertenties al tijdens pakjesavond

Door het toenemende mobiele verkeer verschijnen ongewenste cadeaus steeds eerder op Marktplaats. Met een smartphone of tablet staat een advertentie met foto binnen een minuut online. Ruim 60% van de bezoekers van Marktplaats komt via een smartphone of tablet. Vorig jaar was dit nog bijna 50%. De eerste advertenties worden dan ook op pakjesavond zelf al geplaatst.

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.