Consumenten

Nederland snakt naar de zomer

By 15 april 2010januari 29th, 2015No Comments

Nederland staat in de startblokken om van een mooie zomer te kunnen genieten. Na de strenge winter is op Marktplaats.nl een massale zoektocht gestart naar cabrio’s, fietsen, tuinmeubels en buitenspeelgoed.

In januari vierde de winter nog hoogtij, met termen als schaatsen, winterbanden en skibroeken op een prominente plek in de top 10 van meest gebruikte zoekwoorden. In maart begon Nederland zich echter volop voor te bereiden op zonnig weer: de vraag naar cabrio’s (+58%), Gazelle-fietsen (+48%) en caravans (+76%) steeg in die maand aanzienlijk ten opzichte van januari.

Outdoorspullen in trek
“Elk jaar kunnen wij aan het zoekgedrag van de maandelijks 6,5 unieke bezoekers zien wanneer de Nederlanders lentekriebels krijgen”, vertelt Francine van Dierendonck, marketingdirecteur bij Marktplaats.nl. “Zo zien we dat onze bezoekers vanaf maart het vizier volledig naar buiten richten. In de top 10 van hardst stijgende zoektermen staan maar liefst vier outdoor-items: trampoline, skelter, glijbaan en racefiets.”

Tuin zomerklaar met een beetje hulp
Ook de tuin wordt in maart zomerklaar gemaakt. Werd er in januari nog helemaal niet gezocht naar tuinmannen, in maart staat deze dienst in de top 5 van meest gezochte diensten en vakmensen. Het bezoek aan de rubriek ‘Tuin en Terras’ stijgt in dezelfde maand bovendien explosief.

De top 5 populairste tuin- en terrasitems:

  1. Tegels
  2. Tuinset
  3. Loungeset
  4. Schutting
  5. Zonnescherm