AutomotiveConsumenten

Nederlanders vredelievend tijdens autovakantie

By 3 september 2012januari 30th, 2015No Comments

Autorijdend Nederland kijkt terug op een vredige zomer. Dat blijkt uit onderzoek van MSI-ACI in opdracht van Marktplaats Auto’s onder 1126 respondenten, waarvan bijna de helft met de auto op vakantie is geweest. 91 Procent van de autovakantiegangers geeft namelijk aan geen ruzie te hebben gehad tijdens hun autovakantie. Bijna 90 procent geeft zelfs aan de autoreis als ‘prettig’ te hebben ervaren. Opvallend is dat mannen aangeven tijdens hun autoreis vaker dan vrouwen ruzie te hebben gehad. Vrouwen ervaren de autoreis tijdens hun autovakantie dan ook meer als ‘erg prettig’ dan mannen. Tijdens een autovakantie zit een Nederlander gemiddeld 25 uur samen in de auto.

Uit onderzoek bleek dat men voornamelijk met hun partner op vakantie gaat (74%). Bijna 80 procent van de Nederlanders die met de auto op vakantie zijn geweest, geeft aan dat ze niet tegen de reis opzien. Vrouwen zien wel meer op tegen een autoreis naar het buitenland dan mannen.

Over Marktplaats Auto’s
Met de 1 miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats dé autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Per dag worden er zo’n 7.000 advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst. Marktplaats voegt aan deze advertenties gratis extra informatie toe over de auto’s, samen met de online tips en checklist om de aan- of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken, is Marktplaats dé plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.