Consumenten

Nederlandse modemerken domineren top 10 dameskleding op Marktplaats

By 2 januari 2014juli 7th, 2015No Comments

Kleding van Pauw meest gezocht op Marktplaats in 2013

Marktplaats maakt bekend dat het afgelopen jaar opvallend veel is gezocht naar Nederlandse modemerken. De top 10 zoekwoorden binnen de rubriek ‘Dameskleding’ bevat maar liefst zeven Nederlandse merken, vijf daarvan debuteren in deze lijst. Het klassieke modemerk Pauw voert de top 10 aan, gevolgd door Uggs. Het Arnhemse modemerk Humanoid neemt de derde plaats in. Zowel Pauw als Humanoid stonden vorig jaar nog niet in de top 10.

De volledige top 10 van zoekwoorden binnen de categorie ‘Dameskleding’ is als volgt:

  1. Pauw
  2. Uggs
  3. Humanoid
  4. Marccain
  5. Maison Scotch
  6. Shabbies
  7. King Louie
  8. Expresso
  9. Supertrash
  10. Isabel Marant

Van de andere Nederlandse merken waren alleen Maison Scotch en de laarzen van Shabbies vorig jaar ook vertegenwoordigd in de top 10. Het eveneens Nederlandse King Louie, Expresso en Supertrash behaalden dit jaar voor het eerst de lijst.

Uggs steeg in populariteit, van een zevende plek in 2012 naar een tweede plek in 2013. Hekkensluiter Isabel Marant introduceerde in november een collectie voor H&M. De collectie werd ook flink verhandeld op Marktplaats.

Binnen de categorie ‘Dameskleding’ werden in 2013 het meeste advertenties geplaatst voor ‘Schoenen’, ‘Jurken’ en ‘Grote Maten’. Opvallende stijgers zijn jumpsuits en positiekleding. Het aanbod hiervan steeg afgelopen jaar met ruim 60%.