ConsumentenTechnologie

PlayStation wint consolestrijd op Marktplaats in december

By 2 januari 2014januari 30th, 2015No Comments

Skylander-titels en GTA5 populairste games

De Sony PlayStation 4 en voorganger PlayStation 3 zijn de afgelopen decembermaand de populairste gameconsoles geweest op Marktplaats. De PS4 is sinds 29 november uit in Nederland.  Marktplaats heeft het verkeer binnen de categorie ‘Spelcomputers en Games’ sindsdien  nauwlettend in de gaten gehouden. Maar liefst 51% van de zoekopdrachten binnen de categorie ‘Spelcomputers en Games’ werd gedaan naar PS3 of PS4. Advertenties voor deze consoles werden dan ook het meest bekeken (47%). Ook populair is de Wii, hiernaar werd twee keer zoveel gezocht als naar de Xbox360. Populairste games zijn de Skylander-games, gevolgd door Grand Theft Auto 5 en Pokemon.

Het meest bekeken op Marktplaats binnen ‘Spelcomputers en Games’ is een advertentie voor een ‘Gesealde PlayStation 4 + 3 spellen & 2 controllers’. Deze advertentie werd ruim 100.000 keer bekeken. Ruim 50% van alle zoekopdrachten was naar Skylander-games. Ongeveer 10% zocht naar GTA 5, twee keer zoveel als naar FIFA 14.

 Top-5 zoekwoorden gerelateerd aan consoles

 Top-5 zoekwoorden gerelateerd aan games

Meest bekeken advertenties voor game-titels zijn GTA5 (28%), FIFA (15 %) en Battlefield 4 (9%). In totaal werden advertenties voor PC-games door 10% van de bezoekers bekeken, waarmee duidelijk wordt dat deze categorie nog lang niet geschiedenis is.

 

consles 2013 Marktplaats