AutomotiveConsumenten

Marktplaats lanceert Auto-inruilservice en biedt particulieren snel een gegarandeerd bod op auto

By 13 juni 2013januari 30th, 2015No Comments

Marktplaats lanceert vandaag de Marktplaats Auto-inruilservice. Deze nieuwe dienst zorgt ervoor dat particuliere autoverkopers snel en voor een goede prijs hun auto kunnen inruilen via Marktplaats. Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Marktplaats Auto’s onder ruim 1000 respondenten dat Nederlanders het moeilijk vinden om te onderhandelen met de dealer en dat een snelle verkoop van de auto van groot belang is. Ruim 60% geeft aan bereid te zijn een flink bedrag te laten liggen als de auto gegarandeerd binnen 3 tot 5 dagen wordt verkocht.

Een uitkomst voor onzekere onderhandelaars
Dat in de normaal gesproken zelfverzekerde Nederlander een onzekere onderhandelaar schuilt, blijkt uit het feit dat een groot deel van de ondervraagden aangeeft onzeker (22%) en nerveus (24%) te zijn over de onderhandeling met de autodealer. Bovendien is 24% wantrouwend jegens de dealer waarmee onderhandeld wordt. ‘Juist voor deze groep mensen is de nieuwe Auto-inruilservice op Marktplaats interessant’, aldus Remco Armee, directeur Marktplaats Automotive. ‘Iedereen die zijn of haar auto aanbiedt, krijgt een gegarandeerd en vrijblijvend bod. Op deze manier kan de auto met dezelfde zekerheid via Marktplaats verkocht worden als bij de dealer, zonder dat mensen zelf hoeven te onderhandelen’. Ook voor de dealer is dit een voordeel. Zo blijkt uit een vragenronde van Marktplaats onder ruim 70 autobedrijven en dealers dat inruilauto’s die direct bij hen worden aangeboden ‘nooit’ tot ‘soms’ interessant voor hen zijn. 

Gunstige verkoopprijs met de Marktplaats Auto-inruilservice
Met de inruilservice van Marktplaats krijgen particulieren een betere prijs dan wanneer de auto bij één dealer wordt aangeboden. Dit komt doordat een grote groep dealers en autobedrijven met interesse in de auto hun hoogste bod uitbrengen. De gerichte inkoop van auto’s voor dealers levert hiermee zowel voor de consument, als voor de dealer een voordeel op. Zo blijkt dat 27% van de ondervraagde autobedrijven meer korting geeft aan autokopers wanneer zij geen auto inbrengen om in te ruilen.

Consumenten laten geld liggen voor een snelle autoverkoop
Snelheid is voor ruim twee derde van de ondervraagden belangrijk bij de verkoop van hun auto. Zo is 20% bereid om €100 tot €250 euro te laten liggen voor een snelle verkoop en is 19% zelfs bereid om €250 tot €500 euro op de auto in te leveren als deze snel verkocht wordt. Ook blijkt dat consumenten juist nu dubbele kosten voor het bezitten van twee auto’s willen voorkomen en hun oude auto daarom graag snel kwijt willen. Cijfers uit het onderzoek tonen aan dat 16% wel eens sneller genoegen heeft genomen met de inruilprijs voor hun auto bij de dealer, dan dat zij eigenlijk hadden gewild, omdat ze bang waren dat de inruil voor de nieuwe auto anders niet door zou gaan.

Het gemak van de Marktplaats Auto-inruilservice
Verkopers kunnen hun auto in vijf eenvoudige stappen aanbieden via de inruilservice op Marktplaats.

  • De verkoper kan eerst gratis op de website een inschatting van de waarde van de auto opvragen;
  • Wanneer de verkoper besluit de auto via de inruilservice te verkopen, dan vult die op de website www.marktplaats.nl/autoinruilservice/ extra details van de auto in en uploadt 6 foto’s;
  • De verkoper krijgt vervolgens binnen 3 werkdagen een gegarandeerd en vrijblijvend bod dat 5 werkdagen geldig is;
  • Gaat de verkoper op het bod in, dan brengt hij of zij de auto naar een inleverpunt in de buurt;
  • Het geld wordt vervolgens binnen 3 werkdagen aan de verkoper overgemaakt.

Een auto verkopen via de Marktplaats Auto-inruilservice bedraagt € 30 en kan via: www.marktplaats.nl/autoinruilservice/

Over Marktplaats Auto’s
Met 1 miljoen unieke bezoekers per maand in de groep Auto’s is Marktplaats dé autosite met het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Per dag worden zo’n 6.000 advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst. Marktplaats vult deze advertenties gratis aan met extra informatie over de auto’s. Samen met de online tips en checklist om de aan- of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken, maakt dit Marktplaats dé plaats voor een succesvolle koop of verkoop van een betrouwbare occasion, met of zonder garantie. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Marktplaats Auto’s uitgevoerd door Direct Research en is afgenomen onder ruim 1.000 Nederlanders, gelijk verdeeld naar geslacht en leeftijd, die ooit hun auto inruilden bij een autodealer.

———————————————————————–

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

FleishmanHillard
Charlotte Burgers / Kitty van Muiswinkel
Tel: 020- 406 59 55 / 48
E-mail: charlotte.burgers@fleishman.com / kitty.vanmuiswinkel@fleishman.com

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.