ConsumentenZakelijk

Nog makkelijker vinden wat je zoekt; aanzienlijke verandering rubrieksindeling Marktplaats.nl

By 1 juni 2011januari 29th, 2015No Comments

Vanaf vandaag heeft Marktplaats.nl een vernieuwde rubrieksstructuur. De grootste advertentiesite van Nederland heeft er vier groepen en 250 rubrieken bij. Daarnaast zijn 289 rubrieken opnieuw benoemd. Hierdoor kunnen Marktplaats-gebruikers nog makkelijker vinden wat ze zoeken. Dit is voor het eerst dat een dergelijk grote structuurwijziging op Marktplaats.nl plaatsvindt.

 

Het aantal dagelijks, nieuw geplaatste advertenties op Marktplaats.nl is het afgelopen jaar met 30% gestegen naar gemiddeld 240.000 vandaag de dag. “Om binnen dit uitgebreide aanbod snel en eenvoudig datgene te vinden wat je zoekt, is het essentieel om – met input van de experts, onze gebruikers – de rubrieksstructuur zo efficiënt mogelijk in te richten,” aldus Eugenie van Wiechen, managing director Marktplaats.nl & eBay.nl.

 

Enkele voorbeelden van nieuwe groepen zijn onder andere

  • Sieraden, Tassen en Uiterlijk’: voorheen maakten deze deel uit van de groepen ‘Antiek, Kunst en Sieraden’ en ‘Kleding en Schoenen’
  • Cd’s en Dvd’s’: voorheen stond dit aanbod bij ‘Muziek en Instrumenten’ en ‘Audio, Tv en Video’
  • Postzegels en Munten’: deze waren tot voor kort onder ‘Verzamelen’ te vinden.

 

De gebruikers van Marktplaats.nl stonden aan de basis van de veranderingen. “In de afgelopen maanden hebben we veelvuldig met onze gebruikers gesproken over hoe we ze nog beter van dienst kunnen zijn,” vertelt van Wiechen. “Sinds de start van Marktplaats.nl in 1999, is de diversiteit van de producten en diensten die via de site worden aangeboden enorm toegenomen. De huidige rubrieksindeling weerspiegelde dit niet meer altijd even goed.”

 

Een overzicht van alle wijzigingen is te vinden op: http://statisch.marktplaats.nl/html/rubrieksstructuur.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.