Diensten en vakmensen

Samen klussen leidt tot ruzie

By 31 mei 2011januari 29th, 2015No Comments

Samen klussen is niet bepaald bevorderlijk voor de relatie. Het loopt in een op de drie gevallen uit op ruzie, zo blijkt uit onderzoek van MSI-ACI en Marktplaats. Tweeënveertig procent van de vrouwen geeft aan dat zij de aanstichter is van deze onenigheid. De meeste ruzies worden veroorzaakt door teleurstelling over het uiteindelijke resultaat en afwijkende wensen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Nederlanders voor ruim 11 miljard euro aan niet uitgevoerde klussen hebben liggen.

Per gezin betekent dit dat er gemiddeld 1.700 euro aan klussen op de plank ligt. Hierbij zijn ook grote verbouwingen en onderhoud aan het huis inbegrepen.Schilderklussen aan binnen- en buitenwerk en werkzaamheden in en om de tuin worden met voorrang aangepakt.Dit is ook terug te zien op Marktplaats.nl, waar maar liefst 37% van alle aangeboden klussen schilder- en tuinwerkzaamheden betreft. Nederlanders vinden behangen de vervelendste klus. Ook onderhoud van het dak en het reinigen van gevels scoren slecht qua populariteit. Van de mannen geeft 38% aan wel eens een ongeluk te hebben gehad tijdens het klussen. Meest voorkomende ongelukjes zijn een splinter in de vinger, met een hamer op de duim slaan en het krijgen van een stroomschok.

 

Drieënvijftig procent van de Nederlanders is van plan nog deze lente en zomer de klussen te gaan uitvoeren. Bijna tweederde (65%) gaat eerst zelf proberen de klus te klaren en is van plan een expert in te schakelen wanneer het niet lukt; 19% huurt hoe dan ook meteen een vakman in. Wanneer dat gebeurt is een positieve aanbeveling van familie, vrienden of kennissen de belangrijkste reden om voor een bepaalde expert te kiezen.

 

Favoriete klussen van Nederlanders:

  1. Meubels in elkaar zetten
  2. Tuinieren
  3. Boren, schroeven of iets ophangen

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.