Marktplaats nodigt ondernemers uit voor gratis begeleidingsprogramma in online handelen

De coronatijd brengt voor veel mensen veeleisende uitdagingen met zich mee. Ook voor ondernemend Nederland. Ondernemers zien hun omzet teruglopen en zoeken de oplossing in de verbreding naar online. Dat vraagt veelal niet-alledaagse kennis en expertise en een andere klantbenadering. Marktplaats herkent deze vraag ook bij haar zakelijke klanten en lanceert op deze Dag van de Ondernemer een gratis programma, waarin kleine en middelgrote ondernemers gedurende twee maanden intensief begeleid worden in de transitie naar online.

Ondernemers die tijdens de coronacrisis de stap van offline naar online willen maken of net hebben gemaakt, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor het programma. Een team van Marktplaats-specialisten begeleidt de geselecteerde ondernemers persoonlijk bij het opstarten of verbeteren van hun online handelsactiviteiten op Marktplaats. Van het vergoten van online zichtbaarheid en het opstellen van doeltreffende advertenties tot maatwerk tips voor het inrichten van online winkels en het aanbieden van assortiment op basis van vraag en aanbod. Het handelsplatform roept kleine en middelgrote ondernemers op zich voor 4 december 2020 aan te melden voor dit gratis programma.

Steuntje in de rug

Marieke Vollering, Groeikans Manager Ondernemers van Marktplaats: “Sinds het begin van de coronacrisis ontvangen we veel vragen van ondernemers over hoe zij juist nu hun online zichtbaarheid kunnen vergroten en omzet kunnen verhogen. Als kleine ondernemer heb je niet altijd alle mogelijkheden in huis om dat snel en slim te doen. We vinden het belangrijk deze ondernemers handvatten te bieden om daar succesvol(ler) in te zijn. Daarvoor bieden we al verschillende tools en ondersteuning, maar juist nu in corona willen we iets extra’s bieden aan ondernemers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Aanmelden

Van een uit de hand gelopen hobby-onderneming tot midden- en kleinbedrijf, iedereen kan zich aanmelden. Aanmelden kan tot 4 december 2020 per mail met daarin een motivatie voor deelname, beknopte informatie over de onderneming en de vestigingsplek. Er is een beperkte beschikbaarheid. Uit de aanmeldingen wordt een aantal ondernemers geselecteerd, die de handelssite kosteloos gaat helpen een goede overstap te maken naar online handelen. Meer informatie over aanmelden en het programma is te vinden op marktplaatszakelijk.nl/blog.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.