Sinds het overlijden van voetbalicoon Diego Maradona op woensdag 25 november wordt dagelijks massaal gezocht naar spullen die met de Argentijnse profvoetballer en voetbaltrainer te maken hebben. Meest gewilde items zijn (gesigneerde) voetbalshirts, posters, DVD’s en voetbalplaatjes.

Gemiddeld wordt op ‘een normale dag’ zo’n zeven keer gezocht op ‘Maradona’. In de afgelopen week was de voetballegende meer dan ooit in de gedachten van de mensen. Mensen willen graag iets van de voetballegende hebben. Zo steeg het gemiddeld aantal zoekopdrachten naar gemiddeld 1400 keer per dag en werden meer dan 200 nieuwe advertenties met ‘Maradona’ in de titel geplaatst.

Wie een door Diego Maradona gesigneerd Argentinië voetbalshirt met origineel certificaat aan de muur wil hebben hangen, moet diep in de buidel tasten; in een advertentie op Marktplaats ligt de vraagprijs op €1750, met inmiddels een hoogste bod van €1450. Een andere opvallende advertentie die deze week op de handelssite verscheen is een zelfgemaakt schilderij van ‘Pluisje’. Deze wordt aangeboden voor €800 euro.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.