Schadeformulier, handleiding en kentekenbewijs meest te vinden in handschoenenkastje

Iedere auto heeft het: een dashboardkastje, ook wel handschoenenkastje genoemd. In veel auto’s is het dashboardkastje tot de nok toe gevuld met auto-gerelateerde spullen. Een schadeformulier, autohandleiding en papieren zijn het meest te vinden in een dashboardkastje. Zo blijkt uit onderzoek* van Marktplaats onder ruim 1100 Nederlanders. Ondanks dat het sterk wordt afgeraden legt bijna een kwart van de Nederlanders (24%) de noodhamer in het dashboardkastje.

Een noodhamer is nodig om zo snel mogelijk uit de auto te komen bij een ongeval. Paul de Vries, Automotive woordvoerder bij Marktplaats: “Het verbaast mij dat veel Nederlanders zijn of haar noodhamer in het dashboardkastje legt. De plek van de noodhamer moet namelijk bereikbaar zijn, zonder hiervoor de stoel te hoeven verplaatsen. Bovendien kan het dashboardkastje klemmen na een ongeluk. Stop hem dus niet in je dashboardkastje, maar zorg bijvoorbeeld voor meerdere noodhamers aan de zijkanten van de auto, zodat iedereen erbij kan in geval van nood.”

Top 10 meest voorkomende items

In de top 10 meest voorkomende items in het dashboard vinden we ook een ijskrabber, pen en papier en een zonnebril terug. Een telefoonoplader, zaklamp en een papieren landkaart vallen net buiten de top 10. Bij een enkeling ligt een parkeerschijf, CD’s en mondkapjes in zijn of haar dashboardkastje. Een kleine 1 procent van de Nederlanders geeft aan niets in zijn of haar dashboardkastje te hebben liggen.

  1. Schadeformulier (73%)
  2. Handleiding (70%)
  3. Autopapieren (45%)
  4. IJskrabber (38%)
  5. Pen en papier (36%)
  6. Zonnebril (34%)
  7. Noodhamer (24%)
  8. Vochtige doekjes (23%)
  9. Auto-onderdelen, bijv. lampjes/zekeringen (23%)
  10. Snoep/snacks (14%)

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.