Consumenten

PayPal biedt kopers nu onbeperkte bescherming op Markplaats

By 17 mei 2010januari 29th, 2015No Comments

PayPal, aanbieder van ’s werelds meest gebruikte methode voor online betalen, biedt kopers op Markplaats vanaf vandaag onbeperkte bescherming voor producten die met PayPal worden gekocht. PayPal en Marktplaats willen met de uitbreiding van de Kopersbescherming het vertrouwen in veilig online kopen voor consumenten op Marktplaats verder stimuleren.

Tot voorkort genoten kopers die via PayPal op Marktplaats betaalden Kopersbescherming tot 200 euro. In de nieuwe situatie is dit onbeperkt geworden voor verzendbare producten met uitzondering van toegangskaarten en tickets. Dit betekent dat de koper zijn geld terug krijgt via PayPal als de verkoper in gebreke blijft. Met de uitbreiding van de Kopersbescherming zijn consumenten die met PayPal betalen onbeperkt beschermd als ze producten kopen via Marktplaats.

Voor verkopers op Marktplaats betekent dit dat direct bij hun advertenties wordt vermeld dat de Kopersbescherming nu bij hen van toepassing is als ze PayPal als betaalmethode gebruiken. Deze bescherming verhoogt voor kopers het vertrouwen in de verkoper.

De verdere uitbreiding van PayPal-Kopersbescherming vervangt het huidige Gecontroleerde Verkoper en Kopersbescherming-programma van Marktplaats. Marktplaats kiest hiermee voor één eenduidig Kopersbescherming-programma, dat bovendien een ruimere bescherming biedt aan gebruikers.
Dennis Van Allemeersch, General Manager PayPal Benelux: “Een van de belangrijkste peilers van ons beleid is dat we het vertrouwen dat mensen hebben in veilig online betalen willen laten groeien. Door consumenten nu op Marktplaats onbeperkte bescherming te bieden voor de aankoop van producten die ze met PayPal betalen, hopen we hier verder aan bij te dragen .”

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.