Technologie

Thuisklusser verwaarloost veiligheid

By 17 oktober 2012januari 30th, 2015No Comments

Veiligheid heeft voor de thuisklusser niet de hoogste prioriteit. Maar liefst 85 procent van de klussende Nederlanders vergeet regelmatig of zelfs structureel om beschermingsproducten als een veiligheidsbril of mondkapje te gebruiken tijdens het klussen. Dat blijkt uit onderzoek door Qudata Markt- & Trendanalyses in opdracht van Marktplaats Klussen, onder ruim 1.600 consumenten.

Van de klussers die structureel geen veiligheidsproducten gebruiken, geeft 71 procent aan deze niet nodig te vinden voor het type klus. 17 procent vindt bescherming sowieso onnodig. Andere redenen om af te zien van veiligheidsproducten is dat deze niet comfortabel zitten, dat het gebruik ervan geld kost, of simpelweg omdat men er helemaal niet aan denkt.

Ontbreken rookmelders
Van de consumenten met achterstallige klussen op het gebied van veiligheid in huis, zegt bijna één op de vijf dat er nog steeds brandmelders in huis moeten worden geplaatst. Andere onveilige situaties in de woning zijn bijvoorbeeld losliggende of -hangende kabels, niet afgewerkte stopcontacten of een trap zonder leuning. Belangrijkste reden hiervoor is gebrek aan tijd of omdat de klus geen prioriteit heeft. Andere redenen zijn een te moeilijke klus, dat het te veel geld kost of omdat de motivatie ontbreekt. “Vakmensen kunnen de consumenten helpen door in te springen op de veiligheid in huis, door als extra service bijvoorbeeld nog even de rookmelder op te hangen. Vaak hebben professionele klussers wel de benodigde spullen bij de hand.” zegt Dennis Pereira, Hoofd Diensten en Vakmensen van Marktplaats.

Bij achterstallige veiligheidsklussen is het verschil tussen vrouwen en mannen opmerkelijk. Vrouwen zeggen beduidend vaker dat een klus uit tijdgebrek blijft liggen. Mannen noemen daarentegen vaker dat een bepaalde klus geen prioriteit heeft.

Over Marktplaats Klussen
In het Marktplaats Klussen-model kunnen Nederlanders die een grote of een kleine klus willen laten uitvoeren, een omschrijving van deze klus online plaatsen. Vakmensen kunnen vervolgens eenvoudig reageren op deze opdracht. Op deze manier biedt Marktplaats opdrachtgevers en vakmensen het ideale platform om elkaar te kunnen vinden.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.