ConsumentenZakelijk

Flevolandse Kraggenburg Handelshoofdstad 2012

By 27 september 2012januari 30th, 2015No Comments

Het Flevolandse Kraggenburg is vandaag uitgeroepen tot Marktplaats Handelshoofdstad 2012 van Nederland. Voor de zesde keer op rij heeft Marktplaats de handelsactiviteiten per provincie in kaart gebracht[1] en daarbij handelshoofdsteden benoemd. Kraggenburg was in 2010 al handelshoofdstad van Flevoland en tilt dit jaar de titel naar nationaal niveau. In Flevoland worden opvallend vaak tegels en kinderkleding aangeboden en spullen in de categorie doe-het-zelf en verbouw[2]. Opvallend is ook dat de jongste provincie van Nederland één van de drukste handelsprovincies van het land is; maar liefst vier van de zes keer lag in Flevoland de handelshoofdstad van Nederland.

Klimrekken

Jac Koolen van Klimrek.nl woont in Kraggenburg en is in het dagelijks leven lasser. Hij last al zo’n tien jaar frames van Harley-Davidson. Sinds ongeveer vijf jaar verkoopt hij zelfgemaakte gecertificeerde klimrekken en schommels via Marktplaats. “Het begon uit aardigheid, met een klimrek voor mijn kinderen. Daar kwamen leuke reacties en bestellingen op. Iemand tipte me om ze via Marktplaats te verkopen. Inmiddels gaat mijn uit de hand gelopen hobby zo goed dat ik een KvK en BTW nummer heb aangevraagd en de officiële certificeringen voor Nederland heb.”

Nederlander reist gemiddeld 19 kilometer voor aankoop
Nederlanders reizen gemiddeld 19 kilometer voor hun online aankoop (tussen consumenten onderling), waarbij mannen over het algemeen iets verder willen reizen dan vrouwen. Drenten reizen in Nederland het verst, namelijk 27 kilometer, terwijl Zeeuwen het dichter bij huis zoeken. Die reizen gemiddeld 15 kilometer voor een aankoop. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van eBay naar handel onder consumenten, onder ruim 14.000 respondenten in 14 landen. Een van de belangrijkste redenen voor Nederlanders om spullen via een handelssite te verkopen is om op te ruimen (55%), gevolgd door het verdienen van wat extra’s (25%).

Provinciale Handelshoofdsteden 2012

Naast de landelijke handelshoofdstad is ook per provincie gekeken naar de plaats waar het meeste gehandeld wordt. De provinciale handelshoofdsteden zijn:

 

Flevoland – Kraggenburg                             Overijssel – Wesepe

Utrecht – Lopikerkapel                                Noord-Holland -Twisk

Noord-Brabant – Moerdijk                            Gelderland – Echteld

Zuid-Holland – Nieuwland                            Drenthe – Gieterveen

Friesland – Deinum                                    Zeeland – Kerkwerve

Limburg – Egchel                                       Groningen -Vriescheloo

 

De Marktplaats handelshoofdsteden en meest aangeboden producten per provincie staan op het kaartoverzicht.

 

Marktplaats Handelshoofdsteden per provincie – klik op de kaart voor een grote afbeelding[1] Marktplaats kijkt per plaats naar het aantal geplaatste advertenties, gemeten over een periode van een half jaar, in verhouding tot het aantal inwoners.

[2] In het afgelopen half jaar

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.