Consumenten

Tienhoven Handelshoofdstad 2011 van Nederland

By 7 september 2011januari 30th, 2015No Comments

Tienhoven is dé nieuwe Handelshoofdstad van Nederland. Dat concludeert Marktplaats.nl op basis van onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. In Tienhoven werd in 2011 het meeste handel gedreven: maar liefst 43% van de inwoners kocht of verkocht er het afgelopen jaar iets via Marktplaats. [1]

De Utrechtse plaats laat daarmee het Groningse Bad Nieuweschans (41% van de inwoners actief op Marktplaats) en het Noord-Hollandse Duivendrecht (39% van de inwoners actief op Marktplaats) achter zich. Het is voor de vijfde achtereenvolgende keer dat Marktplaats de Nederlandse Handelshoofdstad bekendmaakt. Tienhoven volgt het Friese Langelille op, dat vorig jaar de titel in de wacht sleepte.

Ronnie Vermeulen woont in Tienhoven en is een van de inwoners die actief handelt via Marktplaats. “Begin dit jaar ben ik een handel in tweedehands meubelen gestart”, vertelt hij. “Na een ontslag wilde ik graag voor mezelf beginnen. Ik koop nu tweedehands meubelen op en probeer ze via Marktplaats met winst te verkopen. Vooral meubels met een aparte stijl doen het goed, bijvoorbeeld barok en grof eiken. Die probeer ik dus zoveel mogelijk in te kopen. Ik heb speciaal daarvoor een hal gehuurd en inmiddels wil ik er nog eentje. Ik ga er hard aan werken.”

Nederland wereldstad in online handelen

Nederlanders handelen sowieso graag en veel online. Onderzoek in opdracht van eBay onder 9.000 respondenten in negen landen laat zien dat Nederlanders internationaal gezien het meest bedrijvige online handelsvolk zijn. Het afgelopen jaar werden ruim 97 miljoen advertenties op Marktplaats geplaatst, met 5,8 online advertenties per inwoner is Nederland hiermee koploper. Nederland laat in het onderzoek landen als Duitsland, Groot-Brittannië, Canada, Spanje en Italië achter zich.

Een overzicht van alle handelshoofdsteden van Nederland en de meest aangeboden producten en diensten per provincie staan op de handelshoofdsteden-kaart.

De volgende drie producten en diensten worden op het moment opvallend veel aangeboden door Utrechters.

  1. Ansichtkaarten
  2. Kinderschoenen
  3. Modelbouw – auto’s

 

[1] Marktplaats kijkt per plaats naar het aantal geplaatste advertenties, het aantal biedingen en de hoeveelheid e-mailcontact dat is opgenomen met adverteerder, gemeten over een periode van een jaar, in verhouding tot het aantal inwoners.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.