Consumenten

Vernieuwd Marktplaats maakt kopen en verkopen sneller en makkelijker

By 12 november 2012januari 30th, 2015No Comments

Marktplaats, de grootste online handelsplaats van Nederland, heeft samen met zijn gebruikers de site vernieuwd. Met dagelijks 300.000 nieuwe advertenties en 1.3 miljoen unieke bezoekers is Marktplaats de afgelopen jaren uit zijn jasje gegroeid. Dit maakte vernieuwing noodzakelijk. De basis van het vernieuwde Marktplaats blijft hetzelfde. Wel wordt de site sneller, frisser en overzichtelijker. Het vernieuwde platform heeft vanaf maart als testversie (bèta) gedraaid en was beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers. Onderzoek onder 2850 gebruikers uit deze testfase toont aan dat zij kopen en verkopen op het vernieuwde Marktplaats als sneller en makkelijker ervaren. De komende drie weken worden alle 9 miljoen Marktplaats gebruikers overgezet naar het vernieuwde platform.

Marktplaats heeft de afgelopen twee jaar aan een sneller en gebruiksvriendelijker platform gewerkt. Zo is de website voorzien van verbeterde functionaliteit en een frisser design. Marktplaats heeft de site vernieuwd in nauwe samenwerking met 140 gebruikers. Zij zijn ook de eersten die gebruik konden maken van het vernieuwde platform. Geleidelijk zijn de afgelopen maanden 500.000 gebruikers uitgenodigd voor deze testversie. Van de gebruikers die deelnamen aan het onderzoek, gaf een meerderheid van 63 procent aan het vernieuwde Marktplaats net zo goed of beter te vinden dan de oude versie.

“We hebben onze gebruikers nauw betrokken bij de vernieuwingen. Belangrijkste doel was om het hen nog makkelijker te maken om te kopen en verkopen op ons platform”, zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. “Uit ons onderzoek blijkt ook dat mensen gebruiksvriendelijkheid het belangrijkst vinden, daarnaast is snelheid een vereiste om prettig te handelen op Marktplaats. We zijn verheugd te zien dat gebruikers uit de bètafase dit ook daadwerkelijk ervaren met ons vernieuwde platform. Met de vernieuwde versie van de website zijn we ervan verzekerd dat gebruikers nog meer kunnen halen uit Marktplaats.”

Verbeteringen 
In het onderzoek werd ook gevraagd welke twee zaken men zou noemen als de belangrijkste verbeteringen van het vernieuwde platform. 69 procent kiest daarbij de mogelijkheid om meer dan drie foto’s bij advertenties te kunnen plaatsen. 34,5 Procent geeft aan dat het over het algemeen makkelijker is een advertentie te plaatsen. Daarnaast wordt de verbeterde snelheid van Marktplaats gewaardeerd (30 procent). 23,3 Procent geeft aan sneller te vinden waar men naar op zoek was.

De komende drie weken wordt het vernieuwde Marktplaats beschikbaar gemaakt voor iedereen. Om mensen hierop voor te bereiden zijn alle actieve gebruikers door middel van een e-mail hierover geïnformeerd.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.